Web Analytics

BOX CU UMBRA. Rectorul Barbu a dat 25 de miliarde lei pe cârciuma magnatului Axinte (II)

de | 18.01.2018 12:00 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr, în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția însă că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc, s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

Lector univ.dr. Mircea Bărbuceanu, liderul de sindicat al profesorilor din Universitatea Piteşti, face dezvăluiri incredibile.

Rectorul Barbu a dat 25 de miliarde lei pe cârciuma magnatului Axinte (II)

Dictatură, șantaj și corupție la vârful Universității de Stat din Pitești. Acestea sunt concluziile care se desprind din interviul realizat cu liderul de sindicat de la Universitatea Pitești, lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu. Un interviu care mi-a creat impresia că l-am realizat la Penitenciarul Colibași, cu un deținut care mi-a vorbit despre regimul aspru de detenție impus de conducere și de gardieni. Cu greu am realizat că e vorba de profesori universitari și de mediu academic, nu de o biobază oarecare unde se omoară câinii cu sapa, viața neavând nicio valoare. Ba chiar, culmea mediului universitar condus de rectorul Barbu, un profesor moare de inimă rea, necăjit fiind de un general de securitate adus de aceeași sutană universitară. Profesorul Bărbuceanu a subliniat că toate neregulile sunt generate de conducerea Universității Pitești, în frunte cu rectorul Gheorghe Barbu.
# Ce ne puteți spune legat de contractele încheiate între Universitatea Pitești și restaurantul Academica, cel din fața rectoratului?
– După acel audit s-a preluat spațiul în care funcționează restaurantul Academica Terminal de către Universitate. Universitatea Pitești a câștigat procesul cu cei care patronează această cârciumă, urmând ca pentru tot ce s-a investit acolo firma respectivă să fie despăgubită cu suma de 29 de miliarde lei. Conform hotărârii judecătorești, se plăteau cele 29 de miliarde lei și se rezilia contractul, iar Universitatea putea scoate la licitație acel spațiu. Cu chiria obținută la prețul pieței imobiliare, fiindcă ne aflăm în zona zero a Piteștiului, se puteau face foarte multe pentru Universitate. Puteam obține din închirierea spațiului de la Academica undeva la 300 de milioane pe lună, nu 500 de euro pe trimestru, cât plătește acum firma Otobâcu SRL sau Argecomul lui Gigi Axinte. Nici nu se știe exact pe ce firmă e trecută, de fapt, această cârciumă. Mă rog, astea sunt secretele dlui rector. Chiar i-am spus săptămâna trecută dlui rector, într-o ședință de Senat, că, dacă am percepe o chirie la prețul pieței, fără alte șmecherii, am putea să dotăm în fiecare lună câte un laborator după ultimele standarde europene.
# Și ce răspuns v-a dat dl rector?
– Haideți să vă spun altceva. Știți ce a făcut domnul Barbu, după ce a revenit în funcția de rector? A angajat-o la Universitate, ca administrator financiar la Casa Universitarilor și Cantina Studenților, printr-un concurs fraudulos, pe care l-am și contestat, pe o anume doamnă Profeanu, care este șefă de sală la cârciuma Academica. Tot acum câteva luni, a fost angajat la Universitate și domnul Otobâcu, patronul restaurantului Academica, sau fratele acestuia, pe post de ajutor de bucătar la Casa Universitarilor. Asta ca să vedeți ce încrengături ciudate există. Trebuie să fii orb sau surd ca să nu te gândești că, în spatele acestor manevre, se ascunde altceva. Ba, mai mult, dl rector a plătit deja firmei Otobâcu SRL sau Argecom, cea care deține restaurantul Academica, suma de 25 de miliarde de lei, din cele 29 stabilite de instanță, pentru a fi eliberat spațiul respectiv. Deci au mai rămas de plătit 4 miliarde pentru a se rezilia contractul. Dl rector Barbu nu vrea să mai plătească și acest rest, motivând că nu mai are de unde. Deci s-au găsit 25 de miliarde de lei, iar acum nu se mai găsesc patru pentru ca Otobâcu să elibereze spațiul? Adevărul este că prin această șmecherie, adică prin neplata totală a sumei stabilite în instanță, restaurantul Academica poate să funcționeze în continuare ca înainte.
# E foarte grav ceea ce susțineți…
– Este purul adevăr și trebuie să știți că pe noi, cadrele universitare, ne uimește altceva. În ședința de Senat, de joia trecută, dl rector a venit și s-a lamentat că nu are bani să mărească salariile profesorilor. I-am spus dlui Barbu, de față cu toată lumea, că, decât să vină cu astfel de justificări nerealiste, mai bine ne-ar arăta contractele dintre Universitate și cârciuma Academica. Replica domniei sale a fost de genul: „Contractul cu Academica nu privește sindicatul și nu ține de problemele sindicale”. Oare pe cadrele didactice, care au salarii de mizerie, nu trebuie să le intereseze că firma Academica ne plătește doar 500 de euro pe trimestru, asta în vreme ce Universitatea ar putea încasa lunar o chirie de 200-300 de milioane pe lună?

(articol apărut pe www.coruptiainarges.ro pe 25 iunie 2009)

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii