Web Analytics

BOX CU UMBRA. La Universitatea de Stat din Piteşti, „Fraude mult peste 13 milioane de euro”

de | 23.11.2017 11:18 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbu# „Falsuri în acte publice, minciună, şantaj, ameninţări, achiziţii frauduloase, mituirea inspectorilor Camerei de Conturi Argeş”, declarațiile unui om responsabil care nu au lăsat nici o urmă!!!

Mircea Bărbuceanu, lect. univ. dr, în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția însă că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc, s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

Piteşti: Rectorul Universităţii din Piteşti, contestat

Sindicaliştii vor să picheteze Ministerul Educaţiei, pentru ca Gheorghe Barbu să fie schimbat. Protestul va fi organizat, potrivit sindicaliştilor de la Universitatea din Piteşti, „din cauza  ilegalităţilor şi a lipsei de atitudine din partea autorităţilor“.

Prima acţiune de protest va avea loc vineri, 18 septembrie, între orele 11.00 şi 14.00, la care vor participa 20 de profesori de la Universitatea din Piteşti, membri de sindicat. Acţiunea de la sfârşitul acestei săptămâni va fi urmată de alte două, pe 16 octombrie şi pe 20 noiembrie. „Acum pregătim această acţiune de protest şi nu ne vom opri până când nu se va face dreptate“, a spus viceliderul de sindicat de la Universitatea din Piteşti, Mircea Bărbuceanu.

Motivele pentru care sindicaliştii vor să protesteze în faţa Ministerului sunt legate de managementul dezastruos al Universităţii din Piteşti. Iată câteva dintre punctele expuse în adresa transmisă de către Sindicatul Liber al Universităţii din Piteşti (SLUP) către MECI, Preşedinţie, Federaţia Educaţiei Naţionale şi altor instituţii: „Fraude mult peste 13 milioane de euro, constatate chiar de un audit anterior al MECT, şi grave nereguli constatate de recentul audit al Curţii de Conturi a României, căderea cu circa 15 locuri a Universităţii din Piteşti în topul oficial al universităţilor din România în timpul mandatelor sale (n.red. – rectorul Gheorghe Barbu), existenţa a numeroase „clanuri familiale” care conduc catedre şi facultăţi, edificarea neautorizată a trei restaurante de lux , dar a niciunei săli de sport, falsuri în acte publice,  minciună, şantaj, ameninţări, neplata drepturilor salariale, achiziţii frauduloase, mituirea inspectorilor Camerei de Conturi Argeş”.
Sindicaliştii mai spun că nu s-a făcut nicio investiţie la universitate. „Cei din conducere şi-au dat anul trecut prime de 7 miliarde de lei, dar material de laborator s-a cumpărat doar de 20 de milioane de lei vechi“, a declarat lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, vicelider al SLUP Piteşti.
Sindicaliştii mai susţin că rectorul Gheorghe Barbu este protejat chiar de ministrul Ecaterina Andronescu şi spun că au şi dovezi cu privire la toate acestea, deoarece au înregistrat-o pe ea şi pe şeful Corpului de Control al MECI, Gabriel Ispas, în vreme ce încercau să-i convingă pe sindicalişti să nu trimită probele la DNA. „Domnule, eu v-am promis că vom rezolva situaţia asta fără mare tam-tam cu DNA. Dar dacă vreţi să vă duceţi la DNA, înseamnă că nu mai aveţi ce discuta cu mine“, a spus Ecaterina Andronescu în timpul unei discuţii din 20 ianuarie 2009, înregistrate de către sindicaliști (…).
(articol apărut în Adevărul, pe 14 septembrie 2009)

https://adevarul.ro/locale/pitesti/pitesti-rectorul-universitatii-pitesti-contestat-1_50ad65087c42d5a663945432/index.html

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii