Web Analytics

BOX CU UMBRA. „Gheorghe Barbu, cu pofta sa nestăvilită de jaf al banului public”

de | 11.04.2018 21:52 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr., în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția, însă, că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc. s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

„Gheorghe Barbu, cu pofta sa nestăvilită de jaf al banului public”

Pe 1 iulie 2012, după o ședință a Consiliului de Administrație al UPIT, liderul SLUP Mircea Bărbuceanu a trimis o lungă informare sutelor de membri de sindicat, informare în care face din nou referire la problemele avute cu fostul rector Gheorghe Barbu.
„Dl. prorector prof. univ. dr. Constantin Drăghici a prezentat un raport de control extrem de amănunțit cu privire la una dintre «renumitele» investiții Gheorghe Barbu de la Rm. Vâlcea… Finalul, pentru noi (conducerea SLUP), era cel previzibil: peste 600 de milioane de lei «nu se găsesc», instalații plătite la nivel de «superlux» și la prețuri mult «umflate», în timp ce la fața locului s-au găsit exclusiv numai materiale de cea mai proastă calitate, manoperă plătită de acum trei ani, dar fără a se executa lucrările etc. etc. Doamna Abrudeanu a prezentat raportul de analiză cu privire la activitatea Serviciului de Informatizare, la extrem de proasta funcționare a programelor achiziționate cu bani grei de Gheorghe Barbu de la firma ProdInf a fostului sau coleg și prieten (prin achiziție directă, bineînțeles…) și la nefuncţionarea mult-trâmbiţatei platforme e-learning. Finalul a fost, după părerea noastră, în concordanță cu ceea ce simțim cu toții zi de zi, mai ales accesând cu mare dificultate bietul site al Universității… Pe o scară de la 1 la 10, în unanimitate, membrii comisiei de analiză au punctat cu 3 activitatea serviciului în ansamblu și cu 1,33 pe cea a managementului acestuia… Fără alte comentarii! În mod firesc, o astfel de analiză ar trebui să fie urmată de o demisie de onoare! Dar cine mai știe ce înseamnă onoarea în această instituție mutilată material și moral de Gheorghe Barbu!?”, precizează Mircea Bărbuceanu în informare.
În aceeași informare trimisă membrilor de sindicat, Mircea Bărbuceanu mai face următoarele afirmații cu referire la Gheorghe Barbu: „În ceea ce privește «imaginea universității», îl rugăm pe dl. Mazăre să nu uite că aceasta a reprezentat-o mereu al său șef Gheorghe Barbu! Cu rectorul Gheorghe Secară și cu actualul rector Ionel Didea, dar cu același sindicat SLUP, imaginea Universității a fost și este alta! Cu Gheorghe Barbu, cu pofta sa nestăvilită de jaf al banului public nu a fost cale de «negociere»… Îl felicităm pe dl. Mazăre că a reușit să cheltuiască banii ASUP și cu folos, nu numai pe petreceri la Academica – cu dansuri pe mese ale celor din imediata sa apropiere – de Paște sau de Crăciun, câștigând și el pentru o parte din cei care au cotizat forțat, procese inițiate de noi și preluate de dansul. Îl rugăm însă să nu-i mai mintă pe cei care nu știu legea: ieșirea din ASUP a numeroșilor salariați – care au fost forțați să intre de către Gheorghe Barbu – nu a anulat dreptul acestora de a beneficia de efectul hotărârii judecătorești. Această hotărâre, că și cea similară câștigată de SLUP vor fi executate de conducerea Universității ÎN INTEGRALITATE! Nicidecum nu va fi posibil să se acorde drepturile câștigate numai unora dintre cei numiți în textul sentinței! Considerăm că este cel puţin josnică încercarea d-lui Mazăre de a-și mai ține în sindicatul său puținii membri care i-au mai rămas prin amenințări mincinoase că «nu le va mai da banii dacă ies!».
Reprezentativitatea Federației sau Confederației nu are niciun rol. Federația din care noi facem parte nu a avut niciodată problema reprezentativității, ceea ce însă nu ne-a dat dreptul de negociere a CCM în Universitatea din Pitești! Spre marea bucurie a lui Gheorghe Barbu și a domnului Mazăre, care au negociat întotdeauna personal pentru drepturile unuia sau altuia care le-au servit interesele personale!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole