Web Analytics

BOX CU UMBRA. „De unde onoare la reţeaua Gheorghe Barbu?”

de | 17.05.2018 09:37 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr., în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția, însă, că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc. s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

„De unde onoare la reţeaua Gheorghe Barbu?”

Pe 26 mai 2012, într-o informare trimisă membrilor SLUP, liderul de sindicat Mircea Bărbuceanu face noi referiri acuzatoare privindu-l pe fostul rector Gheorghe Barbu. Iată mai jos mai multe fragmente din informarea respectivă:
”Miercurea trecută, în amfiteatrul C1 s-a desfășurat adunarea membrilor comunității academice, a tuturor celor interesați de soarta clădirilor ACADEMICA și Casa Universitarilor. Au participat circa 150 de persoane. Votul majoritar a decis următoarele: Universitatea din Pitești va înființa o societate comercială că unic asociat și va desfășura în cele două locații activitate de alimentație publică și conferințe (la Casa Universitarilor). Așa cum observă zâmbind și dl. rector, votul covârșitor a arătat că salariații noștri doresc ca bunurile Universității să fie administrate chiar de Universitate! S-au săturat să fie furați și păcăliți de alții, să se uite lung la ceea ce le aparține și la alții care le folosesc pe mai nimic…
Oricum, imaginea a ceea ce a fost până în februarie 2012 în Universitatea din Pitești este una extrem de nefavorabilă nouă. Fără niciun fel de exagerare!”
Același Mircea Bărbuceanu vine în continuarea informării cu acuze foarte dure: ”S-a prezentat o situație incredibilă și neștiută nici de noi până acum: mai multe persoane, unele fără nicio funcție de conducere în UP, au beneficiat de telefoane mobile gratuite, plătite de instituție. Se va întocmi o situație în acest sens. Noi cerem de pe acum ca aceasta să fie făcută publică și această MITĂ oferită de Gheorghe Barbu din banii noștri să fie recuperată – alături de toate celelalte… În plus, solicităm să se aibă în vedere și acest aspect atunci când se vor sesiza organele îndreptățite pentru tot ce se va descoperi în Universitatea din Pitești SRL!
În aceeași ședință am mai aflat de la dl. Florin Smaranda că sistemul informatic al Universității funcționează PERFECT (!!!). Dânsul, cu o impertinență care a șocat întreagă audiență, i-a adus la cunoștință doamnei prorector Abrudeanu că în fișa postului său nu are sarcini „să spele holurile”, referitor la reproșul că, în opinia noastră, acest sistemul informatic gestionat de dânsul atâția amar de ani este foarte aproape de nulitate!!! Chiar domnia să, referitor la un contract de service de 750 de milioane de lei vechi (!!!) pentru platforma e-learning, recunoștea că aceasta funcționează în proporţie de sub 1%!!!
Extrem de relevant… Credem că în acest caz, ca și în multe altele, se impune o retragere de onoare! Dar de unde onoare la rețeaua Gheorghe Barbu!? Mai mult, asemenea indivizi încearcă în aceste zile să ne convingă de profesionalismul lor, crezând că lucrurile vor continua ca până acum… Sau poate știu ei ceva!?”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii