Web Analytics

BOX CU UMBRA. Corpul de control al ministrului a răscolit Universitatea Piteşti

de | 7.12.2017 11:00 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr, în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția însă că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc, s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

Corpul de control al ministrului a răscolit Universitatea Piteşti

Săptămâna trecută, corpul de control al ministrului a încheiat verificările la Universitatea din Piteşti. Acesta a sosit în urma mai multor sesizări primite încă din primăvara anului trecut care semnalau mai multe nereguli, inclusiv pe cea de reîncadrare a profesorilor din învăţământul superior. Până la acest moment nu se cunoaşte raportul de constatare al corpului de control.

„Ni s-a reproşat că vrem să distrugem Universitatea…”

Sindicatul cadrelor universitare de la UPIT se află acum în stadiul de executare silită a Universităţii pentru alocarea diferenţei salariale care nu a mai fost atribuită din anul 2008. Acest drept a fost câştigat în instanţă, după cum a declarat liderul de sindicat Mircea Bărbuceanu, însă conducerea UPIT a refuzat să pună în aplicare hotărârea magistraţilor. „Pe această temă ni s-a reproşat de către actuala conducere că vrem să distrugem universitatea. Ni se reproşează asta de când am câştigat procesul. Adică la ei s-a putut aloca diferenţa salarială, atunci când au câştigat în instanţă, iar la noi nu”, a afirmat contrariat Mircea Bărbuceanu. Ei bine, pe acest subiect a fost sesizat corpul de control al ministrului încă de anul trecut, totodată fiind semnalat şi faptul că alegerile pentru ocuparea postului de rector al UPIT trebuiau organizate încă din luna septembrie 2015.

S-au făcut verificări pe ultimii patru ani

Corpul de control al ministrului a verificat Universitatea din Piteşti timp de două săptămâni. A avut în vedere şi cele două aspecte sesizate de sindicatul universităţii, dar a avut şi alte lucruri în vedere, cum ar fi situaţia cursurilor neefectuate, investiţiile şi detaşările efectuate în ultimii patru ani. Desigur că în următoarele săptămâni urmează să se realizeze şi un raport al corpului de cotrol care, foarte posibil, va fi dat publicităţii. Din câte se aude, aceste verificări au avut şi un efect benefic asupra conducerii UPIT care, din câte se pare, au stabilit şi o dată pentru alegerea noului rector, acest lucru fiind preconizat pentru luna februarie.

„Pentru noi nu au mai fost bani…”

Referitor la litigiul existent între sindicatul UPIT şi conducerea Universităţii, liderul Mircea Bărbuceanu lămureşte situaţia: „În 2008 a fost dată o lege prin care salariile ne-au fost mărite cu 50%. În realitate, nouă ne-au fost majorate numai cu 12%. Pentru diferenţă a trebuit să mergem în instanţă unde am câştigat. Conducerea Universităţii a câştigat acest drept înaintea noastră, mai exact în 2013 iar de atunci ei îşi iau salariile mărite şi au beneficiat şi de reîncadrare pe noua grilă de salarizare. La noi nu s-a mai putut pentru că ni s-a spus că nu mai sunt bani” a declarat Bărbuceanu. Amintim faptul că din sindicatul UPIT fac parte un număr de 190 de profesori.
(articol apărut pe www.ziarobiectiv.ro pe 28.01.2016)
https://ziarobiectiv.ro/corpul-de-control-al-ministrului-a-rascolit-universitatea-pitesti/

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii