Web Analytics

BOX CU UMBRA. Ce se întâmplă la Universitatea din Piteşti?

de | 2.11.2017 09:18 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr, în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția însă că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc, s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

Ce se întâmplă la Universitatea din Piteşti?

Primim tot mai multe semnale că la Universitatea din Pitești se petrec lucruri grave, care țin de infracționalitate economică și corupție în cele mai înalte instituții ale statului.
Sindicatul Liber din Universitatea Pitești, condus de lect. univ dr. Mircea Bărbuceanu, dar și presa locală semnalează lucruri extrem de grave întâmplate la această universitate, sub conducerea rectorului Gheorghe Barbu și faptul că toate sesizările trimise la mai toate instituțiile de control ale statului, DNA, Parchet, Ministerul Educației, Curtea de Conturi, Preşedinție, rămân fără urmări, se blochează în mod inexplicabil, sau poate foarte explicabil dacă acceptăm poziția autorilor sesizărilor, că mulți procurori, polițiști, funcționari din minister, au fost pur și simplu „legați” de rectorul Gheorghe Barbu prin norme didactice, cadouri, bani, diplome și doctorate, susținute și primite de la această universitate.
Inclusiv șeful Corpului de Control al Ministrului Educației.
Iată câteva dintre afacerile de “succes” ale rectorului Gheorghe Barbu, semnalate de conducerea sindicatului.
1. Mega-afacerea „campusul Universităţii din Piteşti”
… Afacerea a ridicat un cvasinecunoscut zidar, pe nume Gheorghe Axinte, în TOP 300. Firma acestuia, SC ARGECOM SA, a primit de la Gheorghe Barbu, zeci de contracte prin încredinţare directă sau alte tertipuri, în valoare de multe zeci de milioane de euro (…).
2. Mega-afacerea „restaurantele universităţii”.
După Revoluţie, Universitatea din Pitești a primit un fost restaurant în centrul Piteştiului (Panoramic), cu scopul organizării unei case universitare. Acesta a intrat pe mâna rectorului Barbu şi a unui mare miliardar local, Daniel Otobîcu („vechi asociat” al rectorului), angajat ajutor de bucătar la Universitatea din Piteşti (…).
3. Mega-afacerea „Dobrogostea”
În anul 1998 Universitatea din Piteşti primeşte un campus de câteva hectare şi cu numeroase clădiri la periferia municipiului Piteşti (Dobrogostea).
În stilul propriu, Gheorghe Barbu face reparaţii de circa 4 miliarde de lei vechi, la valoarea de atunci, după care îl închiriază unei alte firme-prietene SC SILVER TRADING SRL PITEŞTI. Contractul, evident pe 25 de ani! Chiria: 1000 de euro pe lună pentru toată acea suprafaţă imensă cu clădiri nou renovate!!!
4. Mega-afacerile achiziţiilor
Gheorghe Barbu nu a lăsat nicio sursă de făcut bani la voia întâmplării (…).
5. Mega-afacerile salariilor și primelor fabuloase din Universitatea din Piteşti
Pentru a putea să facă toate aceste fapte ilegale fără a fi deranjat, rectorul Gheorghe Barbu a introdus în reţeaua lui un grup de pseudo-profesori universitari pe care i-a plătit cu sume fabuloase ca să închidă ochii. În funcţiile de conducere (decani, şefi de catedră, şefi de departamente etc.) a pus în majoritate indivizi mediocri, absolvenţi de liceu şi facultăţi cu note extrem de mici, dar avizi de bani şi funcţii (…). Controlul Curţii de Conturi constată acest lucru; transformând salariul în norme de timp, ajunge la concluzia incredibilă a unor indivizi plătiţi pentru chiar mai mult de 50 de ore zilnic!!!
Toate aceste lucruri s-au petrecut și se petrec pentru că rectorul Gheorghe Barbu a reușit să anihileze structurile de control ale statului prin:
– oferirea de ore de predare şi a altor „beneficii” unor factori principali de control şi decizie din MECTS;
– oferirea de ore de predare – cu salarii de multe zeci de milioane de lei vechi date pentru cursuri neţinute sau ţinute de diverşi pseudoprofesori (fără o pregătire pedagogică temeinică) – comisarului şef al Gărzii Financiare Argeş, multor persoane din conducerea Curţii de Apel Argeş (preşedinte, vicepreşedinte, mai mulţi judecători etc.), Tribunal, Judecătorie, Parchete, Poliţie etc sau soţilor ori copiilor acestora.
Nu există decât o singură ieșire din această situație: conducerile de la vârful instituțiilor de anchetă și control să-și facă datoria(…).
(Nota redacției Jurnal de Argeș: NU A EXISTAT NICIO SOLUȚIE!)
Stefan Vlaston

https://www.romaniacurata.ro/20-02-2011-ce-se-intampla-la-universitatea-din-pitesti/

(articol apărut pe romaniacurata.ro în 20.02.2011)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii