Web Analytics
scris marți, 23.05.2023

BOR atacă dur decizia CEDO de a cere României să legalizeze parteneriatul civil

Patriarhia Romană a reacționat marți, 23 mai, la decizia CEDO privind cererea de recunoaștere a relațiilor de același sex, arătând că biserica ortodoxă dezaprobă promovarea și legiferarea parteneriatului civil.

BOR atacă dur decizia CEDO de a cere României să legalizeze parteneriatul civil

Citește și: Reținut în Argeș pentru violență în familie, amenințare și distrugere!

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, partneriatul civil reprezintă „sursa toxică a destrămării importanței și autorității moral formatoare a familiei”.

Patriarhia Română, în consonanță cu celelalte Biserici ortodoxe, dezaprobă constant promovarea ideii de parteneriat civil, precum și legiferarea acestuia, întrucât el reprezintă nu doar o inutilă suprapunere cu valida instituție a căsătoriei, ci și o reală subminare a asumării responsabilității integrale a celor doi soți, precum și sursa toxică (dovedită în alte societăți) a destrămării importanței și autorității moral formatoare a familiei.

În realitate, parteneriatul civil legalizează concubinajul, îi deresponsabilizează în timp pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului, deservind practic interesul major al acestuia”, a declarat Vasile Bănescu, conform unui comunicat citat de Agerpres și preluat de digi24.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită