Bombă! Sponsorul principal al FC Argeş şi-a cerut insolvenţa

de | 23.06.2021 11:37 | Actualitate, Dezvaluiri, Home, Sport

# Viorel Tudose: „Este vorba doar de o lipsă de lichiditate temporară” # Patronul de la Getica 95 mai spune, în exclusivitate pentru ziarul nostru, că: „Astăzi discuția este că rămânem sponsor, nu știm ce va fi mâine”

Viorel Tudose, proprietarul Getica 95 și principal sponsor al FC Argeș, recunoaște, în exclusivitate pentru ziarul nostru, că facturile uriașe neîncasate de la diverși furnizori au adus probleme de lichiditate pentru firma sa, care e cel mai mare furnizor de energie din segmentul concurenţial al pieţei din România. Viorel Tudose mai spune și că nu îi este clar dacă în viitor va rămâne sau nu sponsor al alb-violeților.
Vestea vine ca un trăsnet, în contextul în care traderul de energie Getica 95 și-a cerut singur insolvenţa pe 15 iunie a.c., deși, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, firma lui Viorel Tudose a terminat anul trecut cu un business de 1,5 mld. lei, de 2,3 ori mai mare faţă de cel din 2019, şi un profit net de 81,5 mil. lei, faţă de 26,1 mil. lei în anul anterior.

# Bună ziua, domnule Tudose! Mai rămâneți sponsor la FC Argeș?
– Nu s-a discutat nimic pe această temă, deocamdată. Dar, așa cum discutasem mai demult cu primarul Cristi Gentea, cred că voi rămâne. Dar nu avem încă o radiografie clară a ceea ce vom face în viitor. Astăzi discuția este că rămânem sponsor, nu știm ce va fi mâine.
# Pe lângă cei 200.000 euro virați deja la FC Argeș, mai dați și cei 500.000 euro în contul sezonului încheiat?
– Au fost dați aproape 300.000 de euro, mai exact 280.000. Nu știu ce calcule faceți dumneavoastră, de asta nici nu pot să vă răspund acum. Banii aceia care se zvonesc (diferența de bani, n.red.) erau o redistribuire din impozitul pe care Getica l-a plătit anul trecut și care trebuia să se întoarcă de la ANAF, în jur de 2 milioane și 400 de mii de ron.

# Am înțeles că Getica are de recuperat foarte mulți bani de la furnizori. Ce s-a întâmplat?
– Nu comentăm despre Getica. La Getica este o situație aparte, este vorba de furnizorul nr. 1 de energie al României, un furnizor de energie care, de la 1 ianuarie, a devenit numărul 1 al României pe piața concurențială. Și care, din cauza retragerii finanțărilor de către bănci, în 26 aprilie, iar pe urmă din cauza facturilor neîncasate de la diverși furnizori, are ceva probleme de lichiditate în această perioadă. Atât pot să vă spun de Getica, mai departe nu comentăm absolut nimic. Va avea loc o conferință de presă a departamentului de presă al Getica sau nu știu al cui și vom lămuri foarte clar toate aceste aspecte referitoare la Getica. Nu este adevărat ce se scrie în presă. Este vorba doar de o lipsă de lichiditate temporară.
# Nu v-a afectat implicarea în fotbal? Mă refer dacă a avut de suferit afacerea…
– E prematur să spun dacă m-a afectat. Gândiți-vă că noi vorbim de câteva zeci de milioane de euro. Implicarea în fotbal s-a făcut cu aproape 300.000 de euro. Nu comentăm acest aspect. Atât am vrut să vă spun. Vă mulțumesc.

Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş, dă cărţile pe faţă: „Malele a cerut 250.000 de euro la semnătură. Aici nu ne-am înţeles. Eu nu am fost de acord…”

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Jucătorii care se vedeau transferaţi la alte echipe au primit oferte la jumătate din cât le-a oferit FC Argeş”

 

Acest articol este despre: fc arges,fotbal,getica 95,viorel tudose

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus
Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus

În ziua de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 55 de ani, din Curtea de Argeș, care transporta, cu un motocultor, pe strada Valea Sasului de pe raza municipiului Curtea de Argeș, 0,6 mc de...

Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei
Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, efectuează lucrări de reamenajare la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Victoriei pentru a mări suprafața spațiului verde. Citește și:Simona Bucura-Oprescu: „De pe Dealul Sasului pot fi...

345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș
345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 5,83 (ieri 5,49) -persoane internate la ATI: 23 (ieri 23) -persoane internate...