Web Analytics

Bolnavii de COVID-19 tratați cu un nou medicament antiviral ar putea deveni neinfecțioși în doar de 24 de ore

de | 9.12.2020 16:36 | Actualitate

Tratarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 cu un nou medicament antiviral, MK-4482/EIDD-2801 sau Molnupiravir, inhibă complet transmiterea virusului în decurs de 24 de ore, au descoperit cercetătorii de la Institutul pentru Științie Biomedicale de la Universitatea de Stat din Georgia, SUA.

CITEȘTE ȘI…Directorul Ionescu în căutarea disperată a unui anestezist: „Salarizarea la Spitalul de Pediatrie este de top!”

Grupul a fost coordonat de către dr. Richard Plemper, profesor distins care a descoperit că medicamentul este puternic și împotriva virusurilor influenza.

„Aceasta este prima demonstrație a unui medicament administrat pe cale orală și deja disponibil care blochează rapid transmiterea SARS-CoV-2. MK-4482/EIDD-2801 ar putea să schimbe regulile jocului”, a declarat Plemper.

Întreruperea transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2 până la vaccinarea în masă este crucială pentru gestionarea pandemiei actuale și a consecințelor catastrofice ale COVID-19.

Trei beneficii majore ale medicamentului Molnupiravir

Având în vedere că medicamentul poate fi administrat pe cale orală, tratamentul poate începe cât mai devreme pentru a inhiba progresul formelor severe de boală, pentru a scurta faza contagioasă și pentru a opri rapid focarele locale.

CITEȘTE ȘI… Covid-19. Stabilizare, chiar o ușoară reducere a gradului de infectare în județul Argeș

„Am aflat că MK-4482/EIDD-2801 funcționează în mai multe moduri asupra virusurilor respiratorii RNA  și că tratarea animalelor infectate cu acest medicament reduce cantitatea de particule virale eliberate, astfel reducând dramatic transmiterea. Aceste proprietăți fac MK-4482/EIDD/2801 un candidat puternic pentru controlul farmacologic al COVID-19, a adăugat Plemper. Studiul cercetătorilor a fost publicat în jurnalul Nature Microbiology și a arătat că echipa lui Plemper a folosit MK-4482/EIDD-2801 împotriva SARS-CoV-2 pe animale pentru a testa efectele medicamentelui. „Noi credem că dihorii domestici sunt un model de transmitere relevant pentru că transmit SARS-CoV-2, însă majoritatea nu dezvoltă cazuri severe de boală, ceea ce seamănă cu transmiterea virusului în rândul adulților tineri”, a explicat dr. Robert Cox, unul dintre autorii studiului, potrivit MedicalXpress.

Cercetătorii au infectat dihorii domestici cu SARS-CoV-2 și au început tratamentul cu MK-4482/EIDD-2801 atunci când animalele au început să împrăștie virusul prin nas. „Atunci când am depozitat animalele infectate tratate și cele netratate în aceleași cuști, niciunul dintre contacți nu s-a infectat”, a spus Josef Wolf, un alt autor al studiului. Dacă aceste rezultate vor putea fi transferate la oameni, bolnavii de COVID-19 tratați cu acest medicament ar putea deveni neinfecțioși în decurs de 24 de ore de la începerea tratamentului.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” Bolnavii de COVID-19 tratați cu un nou medicament antiviral ar putea deveni neinfecțioși în doar de 24 de ore ” . Ce este, este ; aist nou medicament miraculos are doar trei litere : hap !