Web Analytics
scris miercuri, 24.07.2024

Bolnavi şi… bolnavi. La 35 de ani după decembrie ’89

Buimăceală, tristețe, răutate, analfabetism funcțional, violență verbală, un permanent chef de a face scandal și o lentoare a conexiunilor interneuronale din creier. Asta constat din ce în ce mai pregnant la foarte numeroși pacienți care-mi trec pragul cabinetului.

Bolnavi şi… bolnavi. La 35 de ani după decembrie ’89

Cu ani în urmă am citit că deasupra orașelor americane se pulverizează din înălțimea cerului un praf care, odată inhalat, le induce oamenilor dacă nu fericirea, cel puțin liniștea sufletească. La noi, într-o țară ce nu va fi curând una educată, nimeni nu mai are grija stării de spirit a populației. Funcționează un fel de lege a junglei, în care se face o selecție naturală și scapă doar cei puternci și tupeiști. Criza morală este din zi în zi mai evidentă și nu le dă aproape nicio șansă celor mulți.
Toate acestea, dar și lipsa motivației și a speranței că vom trăi mai bine au dus la rezultatele de la acest moment, în an electoral și cu un război crunt la mică distanță de granița noastră din Est. Intrarea în Uniunea Europeană nu a schimbat semnificativ lucrurile. În afară de faptul că-și cumpără mereu mașini fără număr, că pier din prostie și teribilism în accidente cumplite de circulație, că alții, drogați sau beți, se urcă la volan, te omoară chiar pe trecerea de pietoni și pe trotuare, sau își taie cu maceta părinții, bunicii și dușmanii închipuiți.
Lucrez de multe decenii cu oameni și sunt responsabil când fac această afirmație: nesimțirea, sfidarea legilor, răutatea, prostia și sărăcia vor sufoca în câteva cincinale România.
Dr. Viorel Pătraşcu

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Prea rău, prea ca la ţară

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. „România se poate vindeca prin educaţie”. Poveşti!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită