Web Analytics
scris miercuri, 06.03.2024

Bolnavi şi… bolnavi. Dezlegare la ţuică

Un titirez înalt de 1,60 metri, cu o privire ce-i trădează mintea ageră, un fel de Hopa Mitică fără pic de burtă, care, dacă pică în cur, repede se ridică, a venit pentru o mică tumoră crescută pe nas. Avea pe cap o căciulă neagră de oaie țurcană, purta pantaloni și veston din postav negru și bocanci lustruiți, de aceeași culoare. L-am îndrăgit din prima clipă când a intrat în cabinet însoțit de fiică-sa, care ne-a făcut prezentarea: „Are 91 de ani, este surd bocnă, de trebuie să-i țipi vorbele la ureche, este încăpățânat în comportament, dar și foarte deștept”.
Când a înțeles că pe tatăl meu l-a chemat, cu nume și prenume, exact ca pe el, a început să turuie: „Îmi pare foarte bine. Om fi rude? Eu, pe 26 martie, dacă mă mai ține Dumnezeu, împlinesc 91 de ani. M-am născut în ‘33, în ‘39 eram la școală pe clasa I-a, iar într-a VII-a m-am retras. La 14 ani am învățat dogăria, o meserie bună și bănoasă. La noi n-a fost colectiv.

Bolnavi şi… bolnavi. Dezlegare la ţuică

La 22 de ani m-am însurat cu o vecină de acolea, cu care am avut trei copii. Ea era doar gospodină pentru familie, dar și pentru doi dogari pe care-i aveam în curte. Am trăit pe picior mare! Am cumpărat șapte hectare de pădure. La 47 de ani mi-am scos un rinichi, că mi l-au găsit bolnav. Mai sunt operat de prostată și de hernie.
Cârnotaia asta de pe nas o am de câteva luni. Dacă sunt de acord să mi-o eliminați? Sigur! Îmi dați voie să mai beau câte o țuică de-a mea cu spânzuratu’? N-am depășit limita niciodată și nu m-am îmbătat. La vot mă duc în toți anii, că sunt liberal din tată în fiu. Hai, să fiți sănătoși!”
Dr. Viorel Pătraşcu
P.S. S-a vindecat în zece zile.

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. „Soartă ca a mea să nu aibă nimenea!”

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. „Aşa scump? Atunci… o las moartă!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *