Web Analytics
scris vineri, 02.08.2024

Bogdan Vişan, antrenor coordonator la Centrul de copii şi juniori de la FC Argeş: „S-a renunţat la şase grupe din cauza lipsei infrastructurii şi a suprasolicitării antrenorilor”

Cum este cu restructurarea aceasta de la Centrul de copii și juniori, cu copiii care rămân pe afară? Părinții copiilor se vaită că puștii au fost dați afară și nu mai au unde să se antreneze.

– În primul rând este problema de infrastructură, că nu avem teren. Nu avem unde să ne antrenăm, efectiv nu avem. Am fost puși și campionatul trecut în niște situații foarte grele în care, din cauza faptului că nu avem bază, nu avem terenuri, am ajuns să avem probleme cu meciurile oficiale pe care trebuia să le jucăm. Vă dați seama că este vorba despre meciurile din județ. Pentru că în momentul când pui un meci, programezi un meci de la noi, de la AJF, trebuie să găsești, în primul rând, teren. Da? Să fie liber, terenul respectiv nemaifiind al nostru. Trebuie ca meciul pe care îl pui să nu se suprapună cu un altul, al tău, pentru că e vorba și de doctor. În afară de asta, trebuie să se mai țină cont și de adversar, să poată adversarul să joace la aceeași oră. Deci, problema cea mai mare este lipsa infrastructurii. Sunt antrenori care lucrau cu 60 de copii. Nu de fiecare dată, dar, totuși… Și până la urmă, așa cum a spus și președintele Dani Coman, la FC Argeș, la Centrul de copii și juniori, trebuie să rămână vârfurile.

Bogdan Vişan, antrenor coordonator la Centrul de copii şi juniori de la FC Argeş: „S-a renunţat la şase grupe din cauza lipsei infrastructurii şi a suprasolicitării antrenorilor”

„S-a renunțat doar la grupele cu taxă, nu la grupele de elită”

Bun, care sunt grupele care au plecat?

– Deci, s-a renunțat doar la grupele cu taxă, nu la grupele de elită, cum ar veni.

Să specificăm ce grupe s-au desființat. Câți copii au rămas în total pe lângă?

– Vă dați seama că nu pot să spun exact, pentru că acolo nu erau copii care veneau frecvent. Au fost copiii care veneau acum, mai veneau peste 5 antrenamente, se mai trezeau și mai veneau luna viitoare, sau peste două luni, sau începea frigul, nu mai veneau deloc, și veneau la vară, și așa mai departe. La grupele cu taxă este destul de greu să dai un număr.

Ce vor face acești copii?

– Aici rolul este al școlilor particulare. Unde se vrea să se facă sportul pentru toți, să facă pentru toată lumea, și așa mai departe.

Bun, câte grupe s-au desfințat?

– Șase grupe, toate grupe cu taxă.

Citește și David Popovici, refuzat de cei mai buni antrenori. „Ne pare rău, dar nu e ceea ce căutăm noi”

„Acestor copii li se va da foaie de liber transfer și vor putea merge unde doresc”

Am înțeles. Ce recomanzi să facă acești copii în continuare?

– Eu, personal, nu pot să recomand. Să te duci într-o parte sau în alta… Recomand să facă în continuare sport. Asta este recomandarea mea. Acestor copii li se va da foaie de liber transfer și vor putea merge unde doresc.

Acum, că s-a făcut acest triaj, să zicem așa, câte grupe au rămas, câți copii?

– Au rămas grupele de la tineret până la Under 7, adică Under 18, Under 17, Under 16, Under 15, Under 14, Under 13, Under 12, Under 11, Under 10, Under 9, Under 8, Under 7, în total 12 grupe, fără cele de la fete.

Și la fete câte avem?

– În afară de cele de la Liga a doua, o să avem Under 17, Under 15, Under 13 și Under 11.

Bun, cine a luat decizia aceasta de restructurare a Centrului de copii și juniori?

– Decizia a fost luată în cadrul clubului.

Citește și JO 2024. România – medalie de aur la dublu vâsle masculin!

„Am pierdut în finală contra celor de la FCSB în cel mai tare turneu Under 14”

În concluzie, au rămas la băieți 12 grupe și au plecat șase.

– Da. Au plecat doar grupele cu taxă. Această decizie s-a luat în special din cauza faptului că un antrenor trebuia să muncească cu prea mulți copii și, bineînțeles, așa cum spuneam, din cauza lipsei infrastructurii.

Care ar fi ultima performanță la nivelul Centrului de copii și juniori?

– Locul doi obținut la Junior Cup Brașov, acolo unde am pierdut în finală contra celor de la FCSB, scor 2-1. Acesta a fost și este cel mai tare turneu de fotbal pentru Under 14, 11 la 11, turneu la care au participat FCSB, Universitatea Craiova, FC Universitatea Cluj, Poli Iași etc.

Ce urmează pentru Centrul de copii și juniori?

– Vom participa în continuare pentru elită și pentru campionatele județene. Grupele mici o să participe în continuare la turnee atât naționale, cât și internaționale. Și sper că în campionatul viitor să avem rezultate tot la fel de bune.

Care ar fi turneele internaționale?

– Este vorba să mergem la un turneu în Macedonia, un turneu destul de puternic, dar… Depinde foarte mult de programările de la elită făcute de Federația Română de Fotbal, de amânarea acestor meciuri.

Citește și Caravana „Redescoperă Oina”, în Argeş

Citește și Echipa feminină a României la gimnastică, locul 7 în finala de la Jocurile Olimpice

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Bine facea sa desființeze.era fara consum ..și erau bani doar pentru echipă mare să câștige titlurii.cupe orce ..pierdere de vreme .cu prostii dar cnd nu ai cefacecu bani..

    Răspuns
  2. O bătaie de joc pentru acești copii care o sa fie dați afară s-au atașat de echipa FC Argeș poate este bine că ne merităm soarta FC Argeș liga2, nu se știe ce ar fi ieșit din acești copii.😤

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...