Web Analytics

Bogdan Ivan: „Dacă nu luăm măsuri urgent, sectorul HoReCa va dispărea!”

de | 26.11.2020 13:04 | Actualitate, Politica si Administratie

Sectorul HoReCa, care contribuie cu peste 5% la PIB-ul României și angajează aproximativ 400.000 de oameni, a fost cel mai greu lovit de pandemia de coronavirus în 2020. Având în vedere prelungirea restricțiilor de către Guvern, candidatul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, avertizează că acest sector este la un pas de dispariție și că economia națională nu își permite asta. “Dacă exista o gândire strategică la nivelul Guvernului, HoReCa nu era azi la un pas de dispariție. E ușor să închizi tot, de pe o zi pe alta, dar nu așa trebuie făcute lucrurile, lipsa asta de viziune ne costă scump, din punct de vedere al economiei. România nu își permite să piardă 5 procente din PIB și sute de mii de locuri de muncă.
La nivel de HoReCa, noi am avut vara asta doar câteva focare în toată țara. Antreprenorii din industrie au demonstrat că pot gestiona pandemia și au luat măsuri de siguranță. După ce au investit în aceste măsuri, Guvernul i-a închis la loc în câteva luni. E bătaie de joc.

Citește și Bogdan Ivan: „Cer de urgență tuturor Primarilor din Argeș să ȋi scutească pe micii producători din piețe de plata chiriei”

Citește și BOGDAN IVAN: „PRO România are soluții pentru ieșirea din criză”

Am văzut în weekend un sondaj că aproape 80% dintre români vor ca restaurantele să fie redeschise. Trebuie să ținem cont și de dorințele și nevoile oamenilor, nu suntem în dictatură.
Autoritățile trebuie să vină repede cu un plan pentru redeschiderea localurilor, la o capacitate redusă, bineînțeles, cu sisteme de ventilație corespunzătoare, norme de igienă clare etc. La fel, trebuie să înceapă să testeze populația, așa cum PRO România susține de câteva luni, pentru a izola doar oamenii infectați, iar restul să poată merge la serviciu, să iasă în oraș, să aibă o viață cât de cât normală.
Pentru ajutorarea afacerilor din HoReCa afectate de pandemie, PRO România propune acordarea, în 2021, a unui sprijin economic de criză. Asta înseamnă reducerea TVA la 5% pentru serviciile din industrie, anularea unor taxe și impozite și ajutor pentru plata chiriei, în valoare de 50%”, a spus Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.
Marius Bogdan Ivan,
Preşedinte PRO România Argeş,
Vicepreşedinte PRO România

Realizat de Asociaţia Jurnalul de Argeş la comanda PRO România Argeş, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200008

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii