Web Analytics
scris sâmbătă, 03.02.2024

Bogdan Aurescu a fost ales judecător la Curtea Internațională de Justiție

Marți, 30 ianuarie 2024, Klaus Iohannis, Președintele României, a semnat decretul pentru eliberarea lui Bogdan Aurescu din funcția de consilier prezidențial – la data de 1 februarie 2024.

Bogdan Aurescu a fost ales judecător la Curtea Internațională de Justiție

* La data de 9 noiembrie 2023, Adunarea Generală și Consiliul de Securitate ale Organizației Națiunilor Unite l-au ales pe domnul Bogdan Aurescu în calitate de Judecător al Curții Internaționale de Justiție a Organizației Națiunilor Unite, pentru un mandat care începe la data de 6 februarie 2024.

Citește și Bancnote false puse în circulaţie în România. Ce le deosebeşte de cele reale

***

Joi, 9 noiembrie 2023, Bogdan Aurescu, fostul Ministru al Afacerilor Externe al României, a fost ales judecător la Curtea Internațională de Justiție.

***

Ministerul Afacerilor Externe salută alegerea prof. dr. Bogdan Aurescu în funcția de judecător al Curții Internaționale de Justiție (CIJ), potrivit unui comunicat.

Prof. dr. Bogdan Aurescu a obținut majoritatea absolută a voturilor atât în Adunarea Generală a ONU, cât și în Consiliul de Securitate al ONU, la New York, conform dispozițiilor care guvernează alegerea judecătorilor la CIJ.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *