Web Analytics
scris marți, 08.11.2022

Bogați: Sfințirea bisericii din Glâmbocel

Duminică, 13.11.2022, va avea loc un eveniment deosebit în localitatea Bogați și anume sfințirea bisericii din Glâmbocel (Godinaci).

Bogați: Sfințirea bisericii din Glâmbocel

”Generația noastră nu a participat niciodată în comuna Bogați la o astfel de rânduială bisericească având în vedere faptul că sfințirea ultimei biserici (Sfinții Împărați Constantin și Elena din satul Glâmbocel) a avut loc în anul 1942, restul fiind construite între anii 1820-1887. Actul sfințirii unei biserici ne arată semnificația deosebită a rolului pe care îl are Biserica în viața credincioșilor, pentru sfințirea și mântuirea lor.

Personal, am trăit emoțiile inegalabile ale unei asemenea slujbe atunci când a fost sfințită prima biserică pe care am construi-o într-un penitenciar. Revenind în comuna Bogați, în calitate de primar, am dorit să fac posibilă și aici construirea unui lăcaș sfânt și am început lucrările bisericii din Glâmbocel, care au fost finalizate anul acesta și va purta numele Sfântului Ioan Gură de Aur.

Citește și Cupa României: Chindia Târgoviște – FC Argeș, miercuri, ora 14.45

Așadar, vă invit duminică la ora 9.00, în satul Glâmbocel pentru a participa împreună cu Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfintitul Calinic Argeșeanul, conducerea județului Argeș, Protopopul Stan Stelian, preoții din localitatea noastră și alte localități, copiii școlii noastre, îmbrăcați în costume populare, la una dintre cele mai impresionante și emoționante rânduieli bisericești ce va aduce peste zidurile noi, dar și peste credincioși, harul sfânt și sfințitor”, a spus primarul Ion Gârleanu.

Cetățenii care doresc să vină și nu au mijloc de transport vor fi deplasați cu microbuzele primăriei. Acestea vor pleca din centrul satelor Suseni, Bogați și Glâmbocel la ora 8.00.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...