Web Analytics

BNR lansează o monedă cu ocazia a 90 de ani de la nașterea lui Fănuș Neagu

de | 10.12.2022 11:39 | Actualitate, Cultură, Economie, Home

Banca Națională a României (BNR) va lansa, pe 12 decembrie, în circuitul numismatic o monedă de argint cu tema „90 de ani de la nașterea lui Fănuș Neagu”.

Moneda are valoarea nominală de 10 lei, un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 g.

Citește și: Protest în fața Ambasadei Austriei din București după refuzul primirii României în Schengen

Aversul monedei redă casa memorială Fănuș Neagu, un fragment din romanul „Îngerul a strigat”, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui Fănuș Neagu, anii între care a trăit „1932” și „2011”, titlurile unora dintre volumele publicate de acesta și inscripția „90 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim este de 5.000 de piese, iar prețul de vânzare de 480 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale BNR.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *