Web Analytics

BNR anunță o nouă monedă în România

de | 19.12.2022 07:57 | Actualitate, Economie, Home

Banca Naţională a României va lansa, începând de azi, în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Tezaurul de la Pietroasa – Vasele Poligonale, potrivit unui comunicat al băncii centrale.

Citește și: Accident cu trei mașini pe Autostrada București-Pitești. Două femei au fost rănite

Aversul monedei prezintă vasul octogonal din Tezaurul de la Pietroasa, inscripţia „ROMANIA”, în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2022” şi stema României. Reversul monedei prezintă cele două vase poligonale din Tezaurul de la Pietroasa şi inscripţiile în arc de cerc „TEZAURUL DE LA PIETROASA” şi „VASELE POLIGONALE”.

Citește și: Accident la Albota! Două persoane, captive între fiarele unei maşini!

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 580,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Aceste monede au putere circulatorie pe teritoriul României.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *