Web Analytics
scris marți, 29.11.2022

BNR a lansat o nouă monedă. Ce valoare are

Banca Națională a României a lansat o monedă de aur pentru a marca 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu.Moneda are o valoare nominală de 100 lei, forma rotundă, diametrul de 21 de milimetri, greutatea de 6,452 de grame şi cant zimţat.

BNR a lansat o nouă monedă. Ce valoare are

Citește și: Bărbat reținut după ce a amenințat că-și ucide fiul  în vârstă de 8 ani

Aversul monedei redă o imagine a Bisericii Kretzulescu din Bucureşti, anul de emisiune „2022”, stema României, valoarea nominală „100 LEI” şi inscripţia „ROMANIA”. Reversul monedei prezintă un detaliu din arhitectura Bisericii Kretzulescu şi inscripţiile „Biserica Kretzulescu” şi „300 ANI”.

„Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central”, se menţionează într-un comunicat al BNR.

Citește și: Delictele silvice, la ordinea zilei în nordul județului Argeș

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 de piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 2.900 de lei (fără TVA), inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită