Bitcoin a scăzut din nou, marţi, sub 30.000 de dolari

de | 8.06.2022 09:19 | Actualitate, Economie, Home

Cea mai mare criptomonedă în funcţie de capitalizarea de piaţă a scăzut cu 4,8%, până la 29.827,50 dolari pe unitate, potrivit Coin Metrics. În sesiunea anterioară, bitcoin a avansat mai mult de 4%, fiind tranzacţionată peste 31.000 de dolari pe untate.

Citește și: ANAF a dat amenzi în valoare de 360 de milioane de lei, în primele cinci luni ale anului

Ether a scăzut cu 4%, la 1.784,43 dolari pe unitate. Scăderile au avut loc în urma unui raport conform căruia Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) investighează posibilitatea ca BNB, o criptomonedă emisă de Binance, să poată fi clasificat drept instrument financiar.

BNB a înregistrat cea mai mare scădere la nivelul pieţei, de 6%. Bitcoin a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa, faţă de un maxim istoric de 68.982 dolari pe unitate atins în noiembrie. Moneda digitala a consemnat opt ​​săptămâni consecutive de pierderi şi a coborât sub 30.000 de dolari luna trecută, după prăbuşirea Terra.

Citește și: ASTĂZI! Ședință de Guvern – Mai multe proiecte de interes, pe ordinea de zi

Criptomonedele s-au mişcat în pas cu acţiunile, care au avut un an dificil, pe fondul temerilor de creştere a dobânzilor, al inflaţiei în creştere şi al riscului încetinirii creşterii economice sau al unei recesiuni. Indicele S&P 500 a scăzut cu mai mult de 13% în 2022, în timp ce Nasdaq Composite, cu o scădere cu 23% în acest an, a fost afectat mai puternic, transmite News.ro.

Acest articol este despre: bitcoin,dolari,mii,moneda,scadere,tranzactii,unitate

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

ITM Argeș a luat la control firmele de construcții din județ
ITM Argeș a luat la control firmele de construcții din județ

In perioada 01.04-30.06.2022 în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în domeniul construcţiilor ce se va desfașura până la data de 30.11.2022 au fost efectuate un numar de 41 controale ce au vizat unități...