Biserica Ortodoxă Română face apel la români să se implice în campaniile de ajutorare a refugiaților ucraineni 

de | 1.03.2022 14:47 | Actualitate, Home

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis marți un mesaj privind situația refugiaților ucraineni care sosesc în România în aceste zile:

Citește și: Simona Bucura Oprescu: ”Astăzi, mai mult decât oricând, e nevoie de solidaritate, dăruire și speranță!”

„În acest context saturat de suferință, Patriarhia Română reînnoiește mesajul recent al Părintelui Patriarh Daniel de firească solidarizare cu creștinii români ortodocși din Ucraina, dar și cu toate victimele inocente ale acestui război purtat atât de aproape de România, și îi îndeamnă pe toți clericii și mirenii să se mobilizeze în această perioadă critică și să se implice în acte caritabile de donație, menite să aducă un sprijin real și o mângâiere celor striviți acum de teamă, neputință și suferință”, este mesajul transmis de Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat e că Biserica Ortodoxă Română s-a implicat deja, prin arhiepiscopiile din zona graniței cu Ucraina, dar și prin Patriarhia Română și Federația „Filantropia”, în ajutorarea victimelor acestui război.

Citește și: Pitești – Accident rutier fără victime pe bulevardul I.C. Brătianu! Traficul este îngreunat

„Situațiile limită prin care trecem sunt și cele care indică gradul nostru real de încreștinare. Există situații în care nu cuvintele, discursurile, ci gesturile tăcute, faptele credinței și ale milei, ale respectului pentru alteritate, ale empatiei cu suferința celuilalt (re)compun pe loc umanitatea/ omenia noastră adâncă din care (ne) vorbește Hristos., se mai arată în mesajul transmis de Vasile Bănescu.

Acest articol este despre: ajutoare,apel,biserica,razboi,refugiati,ucraina

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole