Web Analytics

Biserica Ortodoxă Română aniversează, vineri, 15 ani de la întronizarea Preafericitului Daniel ca Patriarh

de | 26.09.2022 16:31 | Actualitate, Cultură, Home

Cu acest prilej, de la ora 9,00, va fi săvârşită Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală, după care va fi oficiat un Te Deum, a informat, luni, Biroul de presă al Patriarhiei Române, potrivit Agerpres.

În continuare, la ora 12,00, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, se va desfăşura un moment festiv în cadrul căruia vor fi prezentate mesajele adresate de autorităţile de stat centrale şi locale, de alte instituţii publice. Accesul la acest eveniment se va face doar pe bază de invitaţie.

Citește și: Mesajul de condoleanțe adresat regelui Charles de Patriarhul Daniel

Ceremonia de întronizare a Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe a avut loc la 30 septembrie 2007.

Cuvântul în numele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a fost rostit atunci de mitropolitul Laurenţiu al Ardealului.

Înalţi demnitari români şi reprezentanţi ai cultelor din străinătate au fost prezenţi atunci la Catedrala Patriarhală pentru a participa la ceremonia de întronizare a noului Întâistătător al BOR.

Printre participanţi s-au numărat preşedintele Traian Băsescu, Regele Mihai I, foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu.

Citește și: Papa Francisc s-a întâlnit cu mitropolitul Antonie înainte de întâlnirea sa cu patriarhul Kirill

Au participat, de asemenea, 30 de delegaţii cuprinzând 90 de ierarhi ai cultelor creştine. Au venit reprezentaţi ai tuturor Bisericilor Ortodoxe din lume, în total 16 delegaţii, ai Consiliului Mondial al Bisericilor, ai Conferinţei Bisericilor Europene şi ai Bisericii Anglicane.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *