Web Analytics

Biroul pentru Protecția Animalelor Argeș a impus măsura de plasare a câinilor doctoriței Nenițoiu în adăpost

de | 3.07.2022 14:46 | Actualitate, Home


UPDATE

În ziua de 01 iulie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rociu, împreună cu polițiști Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au verificat situația animalelor din gospodăria medicului ginecolog Natașa Nenițoiu, din Rociu, unde mai multe exemplare canine au rămas timp de mai multe zile fără îngrijire. Din păcate, în urma verificărilor s-a stabilit că femeia, care deținea animalele la domiciliu, a decedat la o unitate medicală din București.

Având în vedere că animalele se aflau într-o stare de pericol, fiind lipsite de hrană, îngrijire și adăpost, animalele au fost capturate, ridicate și transportate de către reprezentanții Asociației Aulim la sediul acestora.

Citește și /Imagini de groază la Rociu, acasă la medicul ginecolog Natașa Nenițoiu. Doctorița a murit în spital iar cei douăzeci de câini erau în pericol

În ziua de 01 iulie poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rociu, împreună cu polițiști Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au verificat situația animalelor din gospodăria medicului ginecolog Natașa Nenioiu, din Rociu, unde mai multe exemplare canine au rămas timp de mai multe zile fără îngrijire. Din păcate, în urma verificărilor s-a stabilit că femeia, care deținea animalele la domiciliu, a decedat la o unitate medicală din București.

Având în vedere că animalele se aflau într-o stare de pericol, fiind lipsite de hrană, îngrijire și adăpost, animalele au fost capturate, ridicate și transportate de către reprezentanții Asociației Aulim la sediul acestora. În total au fost ridicate 19 exemplare canine, dintre care 3 cu vârsta de aproximativ 3 luni și 2 cu vârsta de aproximativ 6 luni, cu privire la care a fost emis emis Ordin de plasare în adăpost de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș. La activitate au participat și reprezentanți ai autorităților locale, precum și pompieri argeșeni. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș recomandă tuturor posesorilor de câini să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum și de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile față de alte persoane, pentru a ne bucura de beneficiile deținerii unui animal. Deținerea unui câine (și a oricărui animal, dealtfel), implică deopotrivă, ca omul să fie responsabil. Chiar și lipsirea de supraveghere sau lipsa de îngrijire față de animalul deținut poate să întrunească elemente constitutive ale unei infracțiuni, aidoma situațiilor în care aceste fapte constituie în mod evident o încălcare a legii, cum sunt actele de cruzime, rănirea, schinguirea, omorârea fără drept. Pentru proprietarii sau deţinătorii temporari de câini încadraţi la categoria câinilor periculoşi sau agresivi, poliţiştii argeşeni reamintesc nevoia de a respecta obligaţiile prevăzute de O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

În total au fost ridicate 19 exemplare canine, dintre care 3 cu vârsta de aproximativ 3 luni și 2 cu vârsta de aproximativ 6 luni, cu privire la care a fost emis emis Ordin de plasare în adăpost de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

La activitate au participat și reprezentanți ai autorităților locale, precum și pompieri argeșeni.


Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș recomandă tuturor posesorilor de câini să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum și de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile față de alte persoane, pentru a ne bucura de beneficiile deținerii unui animal.

Deținerea unui câine (și a oricărui animal, dealtfel), implică deopotrivă, ca omul să fie responsabil. Chiar și lipsirea de supraveghere sau lipsa de îngrijire față de animalul deținut poate să întrunească elemente constitutive ale unei infracțiuni, aidoma situațiilor în care aceste fapte constituie în mod evident o încălcare a legii, cum sunt actele de cruzime, rănirea, schinguirea, omorârea fără drept.

Pentru proprietarii sau deţinătorii temporari de câini încadraţi la categoria câinilor periculoşi sau agresivi, poliţiştii argeşeni reamintesc nevoia de a respecta obligaţiile prevăzute de O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

Știrea Inițială

Imagini șocante în comuna Rociu acasă la doctorița Natașa Nenițoiu acolo unde au fost descoperiți 20 de cîini într-o stare deplorabilă iar în casă, închisă, o cățelușă cu pui mici. Vecinii s-au impacientat încă de săptămâna trecută, când nu au mai văzut-o pe doctoriță și au anunțat o asociație de protecție a animalelor care a trimis hrană pentru căței, inițial crezându-se că animalele au fost abandonate, pentru că nimeni nu știa nimic de proprietară. Președinta Federației de Protecție a animalelor și a Asociației Eduxanima, care a intervenit la primul SOS, Carmen Arsene, a anunțat Poliția Rociu, polițiștii demarând imediat o anchetă. Vineri, la fața locului s-au aflat reprezentanții Biroului de Protecție a Animalelor din cadrul IPJ Argeș, autorități locale și pompieri, care au descoperit imagini greu de redat în cuvinte. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Argeș, Florin Popa, câinii au fost preluați de Adăpostul Aulim de la Smeura. Între timp, s-a descoperit că, de fapt, doctorița, care a avut grave probleme cu legea, anul trecut, nu își abandonase câinii ci fusese internată în spital iar de puțin timp a și decedat.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *