Web Analytics
scris duminică, 27.08.2023

Bilanțul catastrofei de la Crevedia: un mort și 46 de răniți, majoritatea pompieri. Specialiștii fac astăzi expertize

Inspectorii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani (INSEMEX) sunt așteptați la fața locului pentru a realiza expertiza. Inspectorii INSEMEX se află astăzi la Crevedia pentru a determina cauzele producerii exploziilor catastrofale.

Bilanțul catastrofei de la Crevedia: un mort și 46 de răniți, majoritatea pompieri. Specialiștii fac astăzi expertize

În urma celor trei explozii produse la o stație GPL o persoană a murit iar alte 46 au fost rănite, printre care și 26 de pompieri. Șeful INSEMEX a declarat că a doua explozie ar fi putut fi evitată, prin urmare și producerea de victime. 

Exploziile produse sâmbătă seara au produs 47 de victime: 1 mort și 46 de răniți, dintre care 26 sunt pompieri. Deflagrațiile au fost urmate de un incendiu de proporții. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert.

Citește și Carambolul cu șase mașini de la Merișani provocat de un șofer din Arad care a accidentat o șoferiță din Bulgaria

Populaţia a fost evacuată pe o rază de peste 1 km, fiind evacuați peste 3.000 de oameni din casele lor. Iar traficul pe DN 1A a fost complet blocat. S-a declanșat codul roșu de alertă iar autoritățile au făcut apel la centrele de transfuzii pentru donarea de sânge. Unii dintre răniți au fost transferați la spitale din străinătate.

Mobilizarea salvatorilor a fost impresionantă : zeci de autospeciale de intervenție și ambulanțe au ajuns la locul exploziilor. Trei echipaje de pompieri din Argeș s-au deplasat în cursul nopții la Crevedia pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *