Biden a nominalizat noul ambasador SUA în România – Kathleen Ann Kavalec, în prezent şefa misiunii OSCE în Bosnia şi Herţegovina

de | 5.06.2022 12:22 | Actualitate, Politica si Administratie

Preşedintele SUA, Joe Biden, a nominalizat-o pe Kathleen Ann Kavalec pentru postul de ambasador în România, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de g4media.ro.

Kathleen Ann Kavalec ocupă în prezent funcţia de şef al misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, detaşată de la Departamentul de Stat din 2019. Anterior, a ocupat funcţia de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat.

Citește și: „Tudor Pendiuc nu va ieşi pe uşa din dos şi va cere continuarea judecării”

Kavalec a mai fost director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi adjunct al şefului de misiune al Misiunii SUA la UNESCO.

Kavalec a supervizat importante programe de asistenţă externă ale SUA.

Ea mai fost ataşat pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din Bucureşti, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev şi ataşat politic la Ambasada SUA din Moscova (de două ori).

La Washington, a lucrat în cadrul Biroului pentru afaceri legislative şi a fost director al Unităţii economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistenţă pentru noile state independente.

Originară din California, Kavalec a obţinut o diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

Vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Citește și: Şoferul şefului IPJ Argeş a dat în radar cu 140 de km/oră, apoi le-a cerut colegilor de la Rutieră să falsifice procesul-verbal

Fostul ambasador Adrian Zuckerman şi-a încetat mandatul în România la începutul anului 2021, odată cu cel al preşedintelui Donald Trump.

Articol preluat din ziarul Bursa.ro

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.