Web Analytics

Bibliotecile subiective ale Magdei Grigore

de | 21.12.2016 13:03 | Actualitate

Publicat la Editura „Alean”, sub egida Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, volumul din seria „Biblioteci subiective”, autoare – Magda Grigore, a fost primit cu brațele deschise luni, 12 decembrie, la Biblioteca „Dinicu Golescu”.
Apariție inedită, dar necesară – profilul timpului reconfigurează planul editorial – potrivit cuvântului de întâmpinare al poetului Alexandru Mărchidan, directorul Editurii „Alean”, volumul dă seamă de starea literaturii argeșene din ultimii zece ani. Articolele de analiză critică vizează creația a 35 de scriitori de varii formate, genuri, texte și pretexte. Palpate ca la doctor, operate cu delicatețe, dar ferm, fără să lase nimic la voia întâmplării, cărțile luate în colimator îi oferă autoarei inclusiv posibilitatea de a se dezvolta eseistic și de a experimenta hermeneutic, fără pretenția de a formula sentințe. Articolele reunite în „Bibliotecile subiective” au fost publicate, inițial, în reviste de specialitate.

Cei de față în momentul lansării au salutat, așadar, în cunoștință de cauză demersul. Se pot confrunta cu notele Magdei Grigore despre cărțile lor, printre alții, Allora Albulescu, Liliana Rus, Cristian Bădiliță, Mircea Bârsilă, Lucian Costache, Dumitru M. Ion, Carolina Ilica, Marin Ioniță, Conița Lena, Ion Popescu Sireteanu, Silvia Petre Grigore, Ilie Vodăian, Ion Toma Ionescu.
Denisa Popescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii