Web Analytics
scris miercuri, 06.12.2023

Bibliotecarul anului este din Rucăr! În ce proiecte au fost implicați copiii din localitate

O bibliotecară din Rucăr a fost premiată. Magda Pătran a primit premiul Bibliotecarul Anului 2023 în județul Argeș, în cadrul evenimentului Biblio-conect, organizat la Biblioteca Județeană Argeș.

Bibliotecarul anului este din Rucăr! În ce proiecte au fost implicați copiii din localitate

Titlul a fost acordat în urma unei selecții care a vizat mai multe tipuri de activități desfășurate în bibliotecile din județ. La Biblioteca din Rucăr, elevii pot primi ajutor pentru a-și face temele după orele de la școală, dar sunt implicați și în proiecte. Unul dintre acestea, Code Kids, le-a adus calificarea în finala națională care se va desfășura în acest weekend la Universitatea Politehnica din București.

Citește și Teatrul „Alexandru Davila” Pitești, premiat la Gala Revistei „Rinocerul”

„Sunt fericita câștigătoare a titlului de Bibliotecarul Anului din 2023. Acest premiu înseamnă multă muncă, multă determinare, multă perseverență, dar și multă bucurie. Am avut foarte multe proiecte: „Școala de bani din bibliotecă”, „Știm împreună”, „Fetele puternice din mediul rural”. Desigur, aceste proiecte înseamnă parteneriate cu școala, cu primăria, dar și un program intens la bibliotecă. Cu proiectul Code-Kids am câștigat primul loc la Târgul județean de la Târgoviște, astfel că sâmbătă mergem la Târgul Național de la Politehnică. Pentru finală am creat o stație de reciclare cu un robot care a fost lucrat la o imprimantă 3 D. Acesta este viitorul copiilor, tehnologia, și nu am emoții! Îmi place ca din fiecare activitate, atât eu cât și copiii, să învățăm lucruri noi” – Magda Pătran, Bibliotecarul Anului 2023.  

În cadrul evenimentului s-a lansat proiectul Stronger Together – Centre Digitale pentru femei, derulat în parteneriat cu Fundația Organe România și Asociația Salvați Copiii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *