Web Analytics

Biblioteca Judeţeană Argeş organizează primul concurs de caligrafie

de | 24.01.2018 16:37 | Cultură

9 caligrafieBiblioteca „Dinicu Golescu” organizează primul concurs județean de caligrafie, în perioada 15 ianuarie – 10 aprilie, în ideea promovării acestui meșteșug rar în zilele noastre, către care se orientează, din fericire – dovadă stau cursurile desfășurate la Bibliotecă în ultimii ani – tot mai mulți iubitori de frumos. În același timp, concursul omagiază Centenarul Marii Unirii. Tocmai de aceea, textele caligrafiate – texte în versuri sau în proză, din literatura română – au ca temă Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Concursul, deschis tuturor, se va desfășura pe două secțiuni – pentru tineri (14-18 ani) și pentru adulți (fără studii de arte plastice). Lucrările vor fi realizate cu respectarea normelor caligrafice, pe suport de hârtie, carton, pânză sau alte materiale, în format A4, cu cerneluri, tușuri, guașe, acrilic de diferite culori, textele pot fi încadrate în chenare, cu inițiale ornate în diverse alfabete (englezesc, rond, gotic, slav, românesc vechi).
Lucrările vor fi depuse personal sau expediate prin poștă, în folie de protecție. Fiecare participant se poate înscrie în concurs cu cel mult două lucrări. Acestea se vor depune la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, str. Victoriei nr. 18, Secția „Colecții Speciale”, telefon – 0248.223030, int. 124, însoțite de o cerere scrisă de mână de participant. Ultima zi de depunere a lucrărilor va fi 10 aprilie. Cele expediate prin poștă vor avea atașate cererea de înscriere, redactată de mână, ștampila poștei trebuind să fie din data de 10 aprilie.
Jurizarea se va realiza în perioada 11 – 22 aprilie, de specialiști care vor avea în vedere următoarele criterii: încadrarea în temă, gradul de creativitate/originalitate, tehnica de scriere artistică folosită.
Festivitatea de premiere se va desfășura în holul central al Bibliotecii, în ziua de 23 aprilie. Nu vor fi acceptate în concurs lucrări copiate sau executate de alte persoane.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii