Web Analytics

Biblioteca Judeţeană Argeş, în Anul Centenarului Marii Uniri – 2018

de | 20.12.2017 22:08 | Cultură

9 sachelarieBiblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș  este, la ora aceasta, unul dintre reperele de forță și de prestigiu ale comunității. De forță – pentru că focalizează, în mod real, energiile creative ale celor care-i trec pragul, cu dorința și cu voința de a face o schimbare – la nivel de mentalitate, de atitudine și de viziune – pe harta culturală a țării. De prestigiu – pentru că demersurile, eforturile, proiectele de până acum îi sunt recunoscute, salutate, au atins mintea și inima tuturor celor care mai cred în schimbare.
Iată ce gândește despre Bibliotecă, în relație cu Anul Centenarului Marii Uniri,  managerul acesteia, dr. OCTAVIAN MIHAIL SACHELARIE.

Biblioteca Judeţeană, relevant centru informaţional, educaţional şi cultural, s-a remarcat în ultimii ani printr-o densă serie de proiecte culturale, care au fost puse la dispoziţia comunităţii argeşene şi naţionale.
În anul 2018, an special pentru istoria noastră şi pentru identitatea naţională, Biblioteca îşi propune să pună în valoare atât patrimoniul pe care îl deţine (documente de bibliotecă de mare valoare – carte veche românească şi străină, cărţi cu autograf), cât şi valori argeşene care au contribuit la procesul Unirii şi, ulterior, la dezvoltarea României sub toate aspectele.
Partea de tradiţie culturală va fi completată cu proiecte culturale diverse, care vor pune în valoare Argeşul contemporan, racordarea sa la cultura contemporană, la valorile europene. Intenţionăm să aducem sub aceeaşi cupolă, în forma unui „Festival de C’Arte“, artele contemporane, personalităţi ale culturii argeşene şi naţionale.
Toate evenimentele şi proiectele culturale desfăşurate în anul 2018 se vor subsuma proiectului „Respect pentru Valorile Naţionale“, derulat de Consiliul Judeţean Argeş, Academia Română şi DACIN SARA, proiect având ca scop redescoperirea şi readucerea în atenţia publică a valorilor naţionale, din domenii diverse – ştiinţă, istorie, literatură, cinematografie, teatru, muzică.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii