Web Analytics

Beznă la Câmpulung! / Dezinteresul Primăriei şi al „Distribuţie Oltenia” lasă câmpulungenii fără energie electrică

de | 25.06.2020 13:20 | Politica si Administratie

Până la redactarea acestui material de presă a fost ultimul incident major. Între timp, poate a apărut altul. Iar situația este următoarea: spre miezul nopții care urma zilei de 16 iunie, a picat curentul într-o zonă a cartierului Vișoi din Câmpulung. Nu a fost o surpriză, fiindcă sunt destul de dese cazurile în care domină bezna, fiindcă se stinge și iluminatul public, așa că, de frică, nici Poliția nu mai intră printre blocuri. A durat peste o oră până la remedierea problemei, timp în care bezna a fost spartă de câteva ori cu sclipiri de secunde provocate de revenirea curentului.
Cei de la „Distribuție Oltenia” au explicat cazul ca de obicei, sec și fără prea multe detalii despre ce ar putea fi ulterior. ”Pe 16 iunie, în jurul orei 23.40, s-au înregistrat două deficiențe electrice la liniile electrice subterane care alimentează cartierul Vișoi. (…) Realimentarea clienților s-a produs, parțial, la ora 00.17, din surse adiacente, iar complet la 01.03”, susțin reprezentanţi ai furnizorului de energie electrică. Cică a fost vorba de defecte de izolație cauzate de condițiile meteo nefavorabile, iar intervenția la componentele afectate s-a produs rapid. Lucrările de remediere definitive au continuat și a doua zi.
Pe de altă parte, primarul Câmpulungului a dovedit că știe care sunt regulile de igienă în caz de pandemie și de pană de curent și s-a spălat pe mâini. ”E problema celor de la Electrica, nu a noastră, fiindcă noi nici măcar nu avem contract cu ei, ci cetățenii și firmele. E o sensibilitate pe punctele de transformare, am vorbit cu ei, dar nu s-a rezolvat. Au fost și condițiile meteo deosebite”, a declarat Liviu Țâroiu.

Aprinde-întrerupe de două ori pe zi

Așadar, defecte… Sunt defecțiuni care se produc regulat, cu deosebire atunci când plouă, ninge, bate vântul sau e caniculă. Iar cum de asemenea fenomene meteo avem parte din ce în ce mai des, de tot atâtea ori vor fi întreruperi ”neprogramate” ale furnizării energiei electrice în Câmpulung. Este o situație pe care o știu și cei de la Distribuție Oltenia, și cei de la Primăria Câmpulung, ambele părți tratând-o cu dezinteres. Iar aici nu este vorba neapărat că Electrica nu te iartă dacă nu plătești, poate nici de faptul că aparatele electrocasnice sunt afectate și nimeni nu plătește – problema este că nu se acționează pentru eliminarea riscului. Niciun primar al Câmpulungului nu a fost preocupat de acest lucru, preferând să taie panglici la diverse obiective inutile sau să stea ascuns în spatele nesimțirii unor antreprenori care uită să finalizeze lucrări. Și nimeni de la Distribuție Oltenia nu s-a implicat în reabilitarea sistemului, fiind săritori doar la avarii, atunci când și plata este pe măsură. Și, spre știința lui Țâroiu: este imposibil ca administrația locală să nu aibă contract cu Electrica, fiindcă altfel nu ar mai dispune de iluminatul public, afectat, la rândul lui, de avariile la rețea.
Și nu e vorba doar de Vișoi și de un caz izolat. Joia trecută situația s-a repetat în cartierul Tabaci. Iar în zona Pieței și la unele blocuri din centru, în fiecare zi s-a luat curentul de câte două ori. Întreruperile au fost scurte ca durată, uneori având doar câteva secunde, dar au fost numai bune să te trezești cu computerul shut down exact înainte să salvezi un document. Iar în centru sunt Primăria, Fiscul, Judecătoria, Poliția…
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii