Web Analytics

Bere și circ: Începe Oktoberfest Pitești, o copie palidă a Oktoberfest Munchen

de | 4.10.2018 15:25 | Actualitate

Joi 4 octombrie, cu începere de la ora 18, în Piața Primăriei Pitești va începe prima ediție a Oktoberfest Pitești. Intrarea la eveniment este gratuită.

Conducerea Primăriei Pitești este și cea care a solicitat organizarea unui astfel de festival și la Pitești, la 10 ani de Oktoberfest în România. Piteștiul este ultima destinație, în turneul Oktoberfest avut prin țară, după Brașov, Gura Humorului și Galați.

Spre deosebire de autenticul Oktoberfest de la Munchen, Oktoberfest Pitești e doar o copie palidă, fiind mai degrabă un fel de Mititei-Fest, cu prețuri mari la mâncare și băutură și departe de tradiția germană. Plus că spre deosebire de festivalul de la Munchen, unde berea se servește în halbe de sticlă, la Pitești berea se servește în pahare de plastic. Iar prețul unui pahar de bere la 0,4 litri este de 6 lei. Scump, exagerat de scump. Ca să nu mai vorbim de faptul că berile de la festival conțin mălai. Iar în Germania o bere autentică nu conține niciodată mălai, respectând o lege a purității berii veche de sute de ani.

Piteștenii dornici de distracție la prețuri mari se vor putea delecta timp de 4 zile, în Piața Primăriei și cu delicii culinare bavareze și românești, cu multă bere bună și cu concursuri inedite la care vor putea fi câștigate halbe de bere și multă bere. În cortul special amenajat în Piața Primăriei Pitești, vor fi diferite concursuri organizate, chiar și de Miss, iar publicul va fi cel care va vota, prin aplauzele numeroase primite pentru fiecare participant în parte. Atmosfera va fi întreținută de DJ Edelweiss și MC Maican, precum și de Klaudia&Die Burzenland Party Band, prima trupă brașoveană cu repertoriul dedicat Oktoberfest.

Organizatorii firmei care organizează de 10 ani Oktoberfest în România au explicat cum se va desfășura întregul festival la Pitești, dar și care sunt surprizele evenimentului. ”Am devenit anul acesta cel mai mare Oktoberfest din Europa, din afara granițelor Germaniei. Suntem în top 20 mondial al festivalurilor Oktoberfest. Este primul an la Pitești, însă ne dorim să împământenim un parteneriat și pentru anii viitori.”, au declarat organizatorii evenimentului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii