Web Analytics
scris vineri, 17.11.2023

Benzinărie amendată și închisă de ANPC pentru furt la pompă

O benzinărie Lukoil de lângă Capitală a fost amendată și închisă temporar de inspectorii ANPC, după o serie de nereguli descoperite, printre care furtul la pompă.

Benzinărie amendată și închisă de ANPC pentru furt la pompă

Citește și: Fiul judecătoarei Elena Ungureanu, nepotul ex-prefectului Tămagă, a scăpat basma curată după ce a tăiat doi tineri în Piteşti


În urma unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov, sub coordonarea directorului general al Direcției Generale de Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a desfășurat o acțiune de verificare la stația de distribuție a carburanților din Ciolpani, județul Ilfov, aparținând operatorului economic Lukoil. Pentru abaterile de la legislația în vigoare, în domeniu, identificate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat următoarele sancțiuni:amenzi contravenționale în valoare de 55.000 lei și măsura complementară de oprire temporară a prestării de servcii, până la remedierea deficiențelor, pentru stația Lukoil Ciolpani.

Citește și: Incendiu într-o vilă din Tigveni, Argeș! Atac de panică


La momentul controlului, au fost constatate atât practici comerciale înșelătoare – nereguli care țin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât și referitoare la produsele aflate la comercializare în magazine.Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acționarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenția: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37. La determinarea cantității de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferență în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri. De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condițiile stabilite de producător.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...