Web Analytics

BCR va permite retragerea euro de la bancomate

de | 8.09.2022 12:50 | Actualitate, Home

Banca Comercială Română a anunțat azi că introduce funcționalitatea de retragere a numerarului în euro de la bancomate. Retragerile vor fi disponibile începând din luna septembrie la aproximativ 100 de ATM-uri din înteaga țară, urmând ca, până la finele anului, peste 300 de aparate din rețeaua BCR să ofere această facilitate. Schimbul valutar se va face la cursul de schimb al BNR, la care se va adăuga comisionul de conversie valutară standard de 2%. Valoarea comisionului va fi afișată pe ecranul terminalului utilizat înainte de finalizarea tranzacției.

Citește și: Prefectul cere Primăriei Pitești planul de lucrări de la „Zinca”: „E șantier din 2016 acolo”


Pentru clienții BCR care au carduri de debit în lei nu se va percepe un comision de retragere a numerarului, ci doar comisionul de conversie valutară standard. Lista completă a tuturor echipamentelor la care se pot efectua aceste operațiuni bancare este disponibilă pe site-ul BCR.
În România se pot retrage euro sau dolari americani doar de la ATM-urile Euronet, care însă au comisioane deloc avantajoase. ING și UniCredit Bank oferă această posibilitate numai clienților care au carduri în euro, emise de fiecare dintre ele.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *