Web Analytics

BCR şi BRD împrumută Caroli cu 23 de milioane de euro

de | 28.09.2017 12:47 | Economie

12 caroliBCR şi BRD finanţează dezvoltarea producătorului alimentar Caroli Foods Group cu un credit sindicalizat în valoare de 23 de milioane de euro, pentru extinderea facilităţilor de producţie şi achiziţia de noi echipamente, potrivit unui comunicat transmis luni, 25 septembrie, de BCR.

În cadrul acestei facilităţi de credit, Banca Comercială Română (BCR) are rolul de Coordonator, Aranjor Principal Mandat şi Agent de Documentaţie, iar BRD – Groupe Société Générale cel de Aranjor Principal Mandat şi Agent de Facilitate şi Garanţii. Finanţarea, în valoare de 23 de milioane de euro, a fost aranjată sub forma unui club-deal, cu cote egale între cei doi creditori. Facilitatea de credit a fost acordată, în principal, pentru extinderea facilităţilor de producţie ale Caroli Foods Group şi achiziţia de noi echipamente, inclusiv pentru finanţarea capitalului de lucru. Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au acţionat în calitate de avocaţi pentru sindicatul de bănci.

Caroli, integrată recent într-un gigant de pe piața mondială de profil

Reamintim că societatea piteșteană Caroli Foods Group a fost preluată de Sigma Alimentos, după ce compania mexicană a cumpărat 51% din acţiunile Caroli, adăugându-le la pachetul de 49% pe care îl deţinea deja prin Campofrio Food Group. Caroli Foods Group şi Campofrio s-au asociat în 2010, Campofrio deţinând o cotă de 49% din Caroli. În 2014, prin expansiunea companiei Sigma în Europa şi achiziţionarea companiei Campofrio, Sigma a devenit, de asemenea, un acţionar minoritar în compania românească. Compania Campofrio Food Group (acum complet deţinută de Sigma) deţine 25 de fabrici pe tot continentul, cu aproape 7.000 de angajaţi, iar cota europeană a veniturilor sale este de peste 1,9 miliarde de euro. Sigma este o companie multinaţională, care activează în industria alimentară refrigerată, specializată pe producţia, comercializarea şi distribuţia de produse alimentare, inclusiv carne preparată şi conservată, brânză, iaurt şi alte alimente refrigerate şi congelate. Sigma are 69 de fabrici şi operează în 18 ţări din Mexic, Europa, Statele Unite şi America Latină. Compania are peste 44.000 de angajaţi şi venituri de 5,7 miliarde de dolari. Grupul Caroli are peste 1.200 de angajaţi, o fabrică în Piteşti, o reţea de distribuţie şi vânzări nete de peste 100 de milioane de euro în 2016 şi un venit net de 88 de milioane de euro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii