Web Analytics

Băuturi care să nu lipsească de pe masa oricărei petreceri

de | 22.08.2023 15:05 | Actualitate, Home

Dacă tot am mai rămas cu puțină căldură și vreme bună, înseamnă că petrecerile încă mai rezistă. Era și culmea, nu aveau cum să nu reziste fix ele și fix în această perioadă. Ce e așa special la perioada asta și la vară în sine? Păi gândește-te puțin, când sunt cele mai lungi zile? Nu cumva vara? Ba da, și parcă atunci când ziua e cea mai lungă, e și păcat să nu te bucuri de ea. De ea și de vremea frumoasă. Așa că, petrecerile sunt preferate de către toată lumea, mai ales vara.

Indiferent dacă ești sau nu fan al petrecerilor, ai mers cel puțin la câteva. Fie atunci când erai tânăr, ori fie atunci când te-au târât prietenii cu forța, tot ai băut un pahar de aperol sau mai multe de bere. De la orice local de lux, până la petrecerea din grădină cu prietenii tăi, alcoolul mereu a fost nelipsit din peisaj. Iar de obicei, majoritatea lumii tinde să cumpere mai mult alcool decât ar fi cazul. În situații de genul, cel mai indicat este să pui alcoolul rămas la păstrare și să nu te apuci să îl bei și să riști să ți se facă rău.

Dacă tot am vorbit mai sus de răul provocat de băutură, haide să îți dăm și câteva sfaturi bătrânești cum le-ar numi unii. În primul rând, atunci când mergi la o petrecere unde sunt mai multe sortimente de alcool, ar trebui să faci un pas în spate și să te gândești. La ce? La ce băutură să bei toată seara. Exact, primul sfat pe care probabil l-ai mai auzit și tu este să nu combini băuturile. De exemplu, dacă ai ales să bei un Aperol, atunci Aperol ar trebui să bei toată seara. În al doilea rând, consumul de alcool te deshidratează. Așa că, cel mai bine este ca la un pahar de alcool băut, să bei cel puțin un pahar de apă.

Hai că ți-am făcut destul poftă de un pahar de ceva, așa că în acest aricol o să vorbim despre câteva băuturi care să fie mereu prezente la petreceri. Și cum la o petrecere nu ești singur, băuturile ar trebui să fie și pe gustul tuturor invitaților. Așa că, uite niște băuturi care să mulțumească pe toată lumea.

Citește și Când va fi gata noul mall din Pitești. Vizită în șantier

Berea – aliment sau băutură?

Ca să răspundem la clasica întrebare legată de ce este berea, ei bine, ea este o băutură. Însă, dacă stai și te uiți la ingredientele ei, ai putea crede că ele compun un mic dejun sănătos.

Acum că am lămurit acest mister, hai să vorbim despre bere ca băutură alcoolică și de ce este ea atât de iubită de mai toată lumea. Pentru început, nu este un secret că berea este accesibilă ca preț. Dar nu acesta este motivul principal pentru care ea este atât de populară. Există mai multe sortimente de bere, precum ale, cea artizanală sau pilsner. Și toate au un gust diferit și ceva ce le face atât de speciale. Și asta nu e tot. La petreceri, mai vin și șoferi, care sunt cei mai dezavantajați, pentru că nu au cum să bea alcool. Tocmai de-asta, ar fi bine ca la o petrecere să fie și niște bere fără alcool, pentru că cineva ar trebui să se gândească și la șoferi.

Ginul tonic – mai e nevoie să spunem ceva?

Dacă tot vorbim despre cele mai populare băuturi de la petreceri, urmează un clasic – ginul tonic. Ce e mai exact acest gin tonic? De obicei, îl găsești sub multe forme, dar la bază, acesta este gin peste care se adaugă apă tonică și gheață. Și dacă ești fan al băuturilor fresh și puțin amare, ginul tonic o să ți se potrivească la fix. Deși ai crede că ginul tonic se bea doar vara, ei bine, pe tot parcursul anului este binevenit un gin tonic. Pe lângă rețeta de bază, mai poți adăuga portocală, lime, mentă sau grapefruit. În funcție de preferințe.

Lichior – pentru cei care nu sunt fani ai băuturilor tari

Vorbeam mai sus despre faptul că la o petrecere trebuie să mulțumești pe toată lumea. Nu te aștepta ca toți să bea același lucru, așa că trebuie să alegi și o băutură de mijloc. Cum ar fi liciorul. Și ce lichior mai bun poți alege, dacă nu chiar Aperol-ul. Are puțin alcool și este considerat chiar aperitiv.

Șampania – regina serii

Gândește-te că se apropie miezul nopții, tortul a ieșit și el cu artificii, iar toată lumea începe să cânte la mulți ani. Ce mai urmează după? Cumva un pahar de șampanie? Bingo. În topul băuturilor nu aveam cum să nu includem și șampania, care adesea este confundată cu vinul spumant. Diferența dintre cele două este de gust. Vinul spumant are un gust mult mai pronunțat, în timp ce șampania are un gust mult mai șters, dar autentic.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *