Web Analytics

Bătrânii afectaţi de construcţia blocului de 10 etaje au primit cartele de parcare la Business Forum Center

de | 2.08.2018 15:00 | Dezvăluiri

Răsturnare de situație în cazul locatarilor din blocul afectat de șantierul pe care se construiește un complex rezidențial în centrul Piteștiului. Aceștia au primit cartele de tip abonament în parcarea Business Forum Center, oferite pe durata lucrărilor la noul imobil de 10 etaje, construit de firma SC Titidan SRL. Omul de afaceri Eugen Răducu, patronul Colibri, cel afectat de precedenta soluție – cea propusă de Primăria Pitești, privind amenajarea unei parcări pentru respectivii locatari fix pe un teren revendicat, pe de o parte, de el, iar pe de altă parte, de municipalitate, ca domeniu public – consideră ultima măsură drept o recunoaştere tacită de către vicele Apostoliceanu a faptului că terenul n-ar fi domeniu public, aşa cum susţinea edilul. Viceprimarul Sorin Apostoliceanu spune, însă, că Primăria nu are nicio legătură cu amintitele cartele şi îl atenţionează pe omul de afaceri piteștean că, până la obţinerea în instanță a unei hotărâri contrare definitive, terenul îngrădit de pe care angajaţii Primăriei au demontat stâlpii amplasaţi de omul de afaceri este proprietate publică.

Protestele locatarilor vechiului bloc 56 din b-dul I.C. Brătianu afectaţi de transformarea în șantier privat a spaţiului pe care îşi parcau, de ani buni, maşinile au rezolvat, cel puţin temporar, problema parcării. Maşinile acestora vor sta, în perioada funcţionării şantierului, în parcarea Business Forum Center, în baza unor cartele tip abonament deloc iefine (170 lei + tva/lunar pentru fiecare loc de parcare închiriat), pe care oamenii le-ar fi primit nu se știe la inițiativa cui.

„O să fie surprins când se va afla…”

În spatele acestei din urmă soluții, omul de afaceri Eugen Răducu suspectează, de fapt, implicarea Primăriei Pitești, deși viceprimarul Sorin Apostoliceanu neagă acest lucru.
„După ce a aflat că am făcut și plângere penală la poliție pentru încălcarea proprietății, furt și instigare la a se ocupa abuziv o cale de acces proprietate privată, imediat a «rezolvat» cu locatarii blocului să aibă parcare… Au primit cartele la parcarea centrului de afaceri… Îi este frică de ce s-a instigat sau conștiința a început să fie rațională? Multe întrebări, prea multe… Sper și voi lupta să se afle tot adevărul și o să fie surprins cât se va afla… și câte. Nu trebuia și nu trebuie decât să fie onest, să fie un slujitor al municipiului și, nu în ultimul rând, să nu facă de râs partidul care l-a făcut viceprimar… Îl pot întreba cu mult respect ce interes are să nu se respecte legea… De ce nu vrea să fie liniștit și împăcat cu el că face numai lucruri bune și legale?”, a declarat, pentru ”Jurnal de Argeș”, Eugen Răducu.

Vicele Apostoliceanu: „Nu noi am găsit soluţia asta, ci investitorul sau constructorul”

Viceprimarul Sorin Apostoliceanu confirmă indirect soluţia cartelelor, dar spune că aceasta nu aparţine Primăriei Pitești, ci întreprinzătorilor. „Nu noi, ei şi-au găsit singuri soluția. Am înțeles că investitorul sau altcineva le-a cumpărat cartele la Forum… Asta mi-au spus şi mie colegii, ca idee, că eu am fost în concediu… Nu e problema noastră. Eu am încercat doar să rezolv problema… Nu noi am găsit soluţia asta, ci investitorul sau constructorul. Nu ştiu cine şi nu vreau să spun prostii… Dar n-are nicio legătură cu parcarea aia, care e spaţiu public, nu era făcută pentru ei”, explică, pentru ”Jurnal de Argeş”, Sorin Apostoliceanu.

170 lei + tva lunar pentru fiecare loc de parcare închiriat

Dezvoltatorul imobiliar spune că soluția îi aparține și e valabilă pe toată perioada desfăşurării lucrărilor.
„Pentru buna desfășurare a tuturor activităților de la șantier, am luat decizia de a asigura, pe cheltuiala noastră, accesul a 8 mașini, proprietate a locatarilor din blocul 56, în parcarea subterană aparținând Forum Pitești. Cât privește costul de acces, acesta este de 170 lei + tva per lună pentru fiecare autoturism, sumă plătită integral de Titidan Srl. În ceea ce privește închirierea spațiului din fața blocului 56, societatea noastră suportă un cost de 18.600 lei pentru suprafața de 400 mp. Ne dorim să oferim sprijin vecinilor noștri din blocul 56 și am căutat și am găsit cea mai bună soluție pentru depășirea problemelor legate de parcare până la finalizarea construcției”, a explicat, pentru ”Jurnal de Argeș”, Robert Roșoi, jurist SC Titidan SRL.
Pentru a mai calma spiritele, dezvoltatorul amenajează, săptămâna aceasta, o alee pentru locatarii aceluiaşi bloc 56, izolaţi de bulevard după ce Primăria a închiriat terenul din faţa imobilului pentru amenajarea şantierului SC Titidan.

Vicele Apostoliceanu: „Am înţeles că ne dă în judecată”

Despre revendicarea de către Eugen Răducu a spațiului pe care omul de afaceri și l-a îngrădit ca parcare, Sorin Apostoliceanu spune că doar o soluție definivă favorabilă i-ar putea permite omului de afaceri acest lucru. Deocamdată, între proprietarul Restaurantului Colibri și municipalitate există un proces pe rol tocmai pentru revendicarea de către omul de afaceri a terenului care face obiectul disputelor, teren pe care Sorin Apostoliceanu propunea, în urmă cu două săptămâni, amenajarea unor locuri de parcare publice care ar fi urmat să fie închiriate locatarilor blocului 56, contra cost, dacă aceștia ar fi acceptat soluția.
„Repet, terenul este domeniu public. Mie îmi pare rău că n-am fost la faţa locului, că am înțeles că a filmat, că ne dă în judecată…”, spune viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

Eugen Răducu: „De ce nu recunoaşte că, dacă are cadastru, acesta este făcut acum doi ani?”

De cealaltă parte, omul de afaceri s-a arătat deranjat de atitudinea edilului și de implicarea numelui firmei sale în scandalul închirierii către dezvoltatorul imobiliar a terenului de lângă blocul 56, scandal care a îndreptat atenţia şi către locurile de parcare pe care omul de afaceri Eugen Răducu le păstorea până la intervenţia autorităţilor locale. „De ce implică o societate comercială?…Rușinos! Sau este ceva ce îl deranjează? De ce a instigat locuitorii blocului (de care și-a bătut joc) să parcheze mașinile pe proprietatea mea…?”, îl întreabă Eugen Răducu pe viceprimarul Sorin Apostoliceanu.
Material realizat de Izabela Moiceanu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii