Web Analytics

Bătrân îmbrâncit la Primăria Mărăcineni fiindcă a venit la Jurnalul să îl reclame pe primar

de | 19.10.2017 10:52 | Actualitate

5 Briceag2# Culmea, după ce a fost bruscat de angajații primăriei, poliția l-a amendat tot pe nea Gheorghe Briceag
Continuă calvarul cetățeanului din Mărăcineni, căruia vecinătatea cu o firmă care îi vrea terenul ca să își extindă depozitul, i-a adus mari probleme cu autoritățile. Asta în ciuda faptului că bătrânul încearcă să le dovedească tuturor, cu acte, că este proprietar de drept.

Mai mult, după o  altercație care a avut loc în curtea Primăriei Mărăcineni cu angajații instituției, printre care și cu viceprimarul Nicolae Ardei, altercație în timpul căreia a fost bruscat și lovit, tot bătrânul Gheorghe Briceag a fost amendat de poliție.

Nea Gheorghe Briceag a pățit la fel ca o altă bătrână din Mărăcineni despre care ziarul nostru a scris, Gheorghița Cheonea, care a fost amendată, tot ea, de poliție, după ce a reclamat că Stelică Crăciun, liderul Cartelului de la Mărăcieni, a intrat pe terenul ei și i-a cosit iarba. După pățania bătrânei, apare acum și cazul lui nea Gheorghe Briceag. Și acesta a fost îmbrâncit și lovit în curtea primăriei Mărăcineni, de către subalternii edilului Nicolae Dascălu și amendat, tot el, după ce a încercat să-și caute dreptatea. Iar amenda a venit de la poliția Mărăcineni, poliție arondată de secția Bascov, condusă de „gloriosul” Marius Aioanei al cărui nume se regăsește într-un denunț la DNA ca fiind unul dintre polițiștii de casă ai lui Crăciun și ai Cartelului de la Mărăcineni. Fapta s-a petrecut la finele lunii septembrie, iar motivul pentru care a fost bruscat bătrânul și pe care acesta l-a  menționat în contestația depusă la Judecătoria Pitești, este unul revoltător: „În timp ce am fost lovit și bruscat de angajații primăriei Mărăcineni, au țipat la mine și mi-au spus că nu mai am dreptul să intru în clădirea primăriei pentru că l-am reclamat pe primar la Prefectura Argeș și la declarațiile mele în Jurnalul de Argeș au fost publicate articole despre evaziunea fiscală făcută de primar ”.
În continuare, în contestația  adresată judecătorilor, cărora le cere anularea amenzii nedrepte de 300 de lei, omul povestește cum, în curtea primăriei Mărăcineni au apărut doi agenți de poliție care l-au invitat la post, întrebându-l  pentru ce anume a venit la primărie. La postul de poliție Mărăcineni, bătrânul  le-a povestit oamenilor legii că s-a dus acolo pentru niște adeverințe și le-a prezentat actele de proprietate și hotărâri judecătorești,  la care unul dintre polițiști i-a spus că este dispus să se bată cu el. „I-am precizat domnului agent că nu sunt obligat să mă bat cu niciun funcționar public pentru drepturile mele legale și i-am cerut, dacă este om al legii, să se bată cu clanurile mafiote din județul Argeș și cu evazioniștii din Primăria Mărăcineni. Acest lucru l-a enervat și mi-a cerut să părăsesc Postul de Poliție și să nu mai intru în curtea Primăriei Mărăcineni și orice motiv aș avea, să solicit Prefecturii și Consiliului Județețean mutarea rolului agricol la o altă comună limitrofă.” După ce a ieșit de la postul de Poliție, omul s-a dus din nou la primărie să își ia bicicleta, pe care o lăsase acolo, însă a găsit-o cu roțile înțepate. S-a întors la postul de Poliție să se plângă, solicitând și imagini de pe camere video de la fața locului însă, în loc de ajutor, omul s-a ales cu o amendă în sumă de 300 de lei. Deci iată cum, din nou, polițiștii din Mărăcineni sunt mumă pentru angajații primăriei și ciumă pentru localnici.

Ne-am dus pentru un punct de vedere la Poliţia Bascov şi am primit ameninţări voalate. Subcomisarul Marius Aioanei: „Probabil că o să ne mai întâlnim într-un moment sau altul”

5 Aioanei01Am  vrut să-i iau un punct de vedere șefului polițiștilor din Mărăcineni,  subcomisarului Marius Aioanei, comandant la Poliția Bascov, în legătură cu acest nou subiect, dar și cu altele. Prin urmare, l-am sunat. Subcomisarul Aioanei m-a invitat la Secția de Poliție Bascov, acolo unde este comandant. Odată ajunsă acolo, a trebuit să depășesc momentul penibil al predării telefonului (bine, mi se cerea geanta cu totul, însă am negociat), precum și depunerea acestuia într-o cutiuță poștală care nu se încuia. Apoi am fost îndrumată de o agentă până în biroul comandantului, care m-a apostrofat imediat că de ce nu am așteptat să fiu invitată. Deși acest lucru era subînțeles de către mine, din moment ce eram deja însoțită de o subordonată a acestuia, care îmi ceruse să o urmez. Mă rog, este și asta o modalitate de a face cunoștință cu „stăpânul” locului, m-am gândit. Îl întreb pe subcomisarul Aioanei în legătură cu unele zvonuri cel puțin ciudate privind avansarea acestuia pe un alt post, la București, moment în care îmi răspunde tăios: „Nu vă pot spune nimic în legătură cu activitatea mea profesională!” „Sigur, atunci am să vă întreb ce fel de relație aveți cu omul de afaceri Stelian Crăciun?”. Nu îmi răspunde nici la această întrebare, explicându-mi că nu poate vorbi despre o anchetă în curs și să mă adresez pentru orice fel de solicitare Biroului de presă al IPJ Argeș. „Bun, atunci pentru ce m-ați chemat aici?”, îl întreb. „Vroiam să vă cunosc!”, îmi răspunde polițistul cu un zâmbet pe care l-am interpretat ca fiind unul sarcastic. La fel ca și una dintre promisiunile făcute de subcomisarul Aioanei la finalul celui mai scurt interviu din activitatea mea: „Probabil că o să ne mai întâlnim, într-un moment sau altul”… „Da,  se întâlnește munte cu munte, dar om cu om”, a fost răspunsul meu la promisiunea ce poate fi interpretată și ca o amenințare voalată. Acesta a fost „interviul” cu unul dintre „oamenii” tânărului și ambițiosului comandant al IPJ Argeș, Bogdan Berechet. Un comandant ce mai are mult de lucru până să facă ordine în Poliția Argeș. Și spunem asta fiindcă  Poliția Bascov este unul dintre locurile unde nimeni din conducerea IPJ Argeș (oare de ce?) nu are deocamdată curajul să pună piciorul în prag. Ba da, există totuși cineva care avut curaj să pună piciorul în pragul poliției Bascov: clanurile de romi.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii