Web Analytics

Batalioanele argeşene, decorate de Iohannis

de | 29.07.2021 12:56 | Actualitate, Politica si Administratie

Ceremonia de marcare a încheierii misiunilor militarilor români în Afganistan sub umbrela NATO a fost prilej de evidențiere a unor militari și structuri militare, maestrul de ceremonii fiind însuși președintele țării, Klaus Iohannis.
Festivitatea a avut loc săptămâna trecută la București, cu trecere pe sub arcul de triumf, și nu au lipsit de acolo muscelenii din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele” Câmpulung, nici argeșenii de la Batalionul 33 ”Posada” Curtea de Argeș.

În semn de apreciere a înaltului profesionalism și a rezultatelor obținute de personalul unității în îndeplinirea misiunilor specifice în Teatrul de Operații din Afganistan, pentru contribuția adusă la promovarea imaginii Armatei României, președintele României a conferit Ordinul ”Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari, drapelelor de luptă ale celor două unități militare din Argeș.
Pe parcursul a 19 ani, peste 32.000 de militari români au participat la acțiunile desfășurate în Afganistan. 27 dintre ei și-au pierdut viața acolo, iar alți 227 au fost răniţi, unii dintre ei cu urmări grave.
C.I.B.

Citește și Jandarmul întors din Afganistan: „E un mod de a câştiga un ban cinstit”

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii