Web Analytics

Baschetul universitar piteştean triumfă pe toate planurile

de | 24.05.2018 10:26 | Sport

13 01Campioana națională universitară la baschet masculin este echipa Universității Pitești, aceasta impunându-se în finala jucată săptămâna trecută cu Universitatea Politehnică din București, scor 118-70. Cel mai bun cinci al competiției are în componență 4 jucători de la campioană, este vorba de Balmuș, Mihai, Orbeanu și Lazăr, plus Topologeanu, de la Ploiești.
Cel mai bun pasator: Leca Leonard (UMF Carol Davila), cel mai tehnic jucător: Andrei Iliescu (Politehnica București), cel mai bun apărător: Lucian Chirof (Universitatea Pitești) și coşgheter: Andrei Damian (Universitatea Pitești). MVP-ul competiției a fost desemnat Marius Ciotlăuș de la Universitatea Pitești. Antrenorii Leonard Fleancu și Florin Cojanu s-au bazat pe următorul lot de jucători: Iulian Orbeanu (SCM U Craiova), Radu Vîrnă (SCM U Craiova), Ionuț Berceanu (SCM U Craiova), Andrei Damian (Cuza Sport Brăila), Dragoș Onea (Cuza Sport Brăila), Alexandru Neguț (CSO Voluntari), Mircea Neagoe (CSO Voluntari), Mario Lazăr (BC Timba Timișoara), Ghiță Balmuș (BC Timba Timișoara), Vladimir Mihai (Athletic Constanța), Lucian Chirof (BCM U FC Argeș Pitești), Marius Ciotlăuș (BCM U FC Argeș Pitești), Mihai Căprărescu (BCM U FC Argeș Pitești) și Adrian Oprea (BCM U FC Argeș Pitești).
Demn de menționat că Universitatea Pitești a continuat să performeze la baschet. Spunem acest lucru pentru că instituția de învățământ superior din Pitești a câștigat titlul universitar și la baschetul feminin, dar și la baschet 3×3, atât la masculin, cât și la feminin.

„Suntem cei mai buni! A fost foarte greu, multă adrenalină, dar cu final fericit”

13 FleancuAntrenorul Leonard Fleancu a declarat pentru Jurnal de Argeș: ”Pe 17 mai 2018 am cucerit titlul de campioni naționali universitari la baschet masculin. Este al treilea titlu cucerit consecutiv și al patrulea per total. De asemenea, avem în palmares și un loc trei. A urmat imediat și performanța de a deveni campioni naționali universitari la feminin. Universitatea din Pitești a devenit de curând și campioană națională universitară la baschet masculin și baschet feminin 3×3! Suntem cei mai buni! A fost foarte greu, multă adrenalină, dar cu final fericit. Universitatea din Pitești ne va reprezenta în Portugalia la Jocurile Universitare Europene, atât la masculin, cât și feminin”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii