Web Analytics
scris duminică, 31.12.2023

Bărbații români și femeile daneze, cei mai mari consumatori de alcool ai Europei

Bărbații români și femeile din Danemarca au ajuns în fruntea listei celor mai mari consumatori de alcool în exces într-un nou raport de sănătate al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), citat de Euronews. Aproximativ 37% dintre adulții din Danemarca au declarat că au consumat alcool în exces cel puțin o dată pe lună. Următorii cei mai mari consumatori de binge drinking au fost în România (36%), care este urmată de Regatul Unit și Luxemburg (35%), potrivit raportului „Health at a Glance 2023”.

Bărbații români și femeile daneze, cei mai mari consumatori de alcool ai Europei

Citește și: Întorsătură de situaţie în procesul lui Sorin Balaş & co. S-a cerut sechestru pe averea şefului de la Ocolul Silvic Piteşti şi a tatălui secretarei lui Chiriloiu

Beția, cunoscută și sub numele de consum episodic intens, reprezintă consumul a cel puțin 60 g sau mai mult de alcool pur într-o singură ocazie.

Ar fi echivalentul a mai mult de șase băuturi standard, cum ar fi șase pahare de vin sau șase jumătăți de halbă.

Raportul a precizat că aproape unul din cinci adulți a declarat că a consumat alcool în exces cel puțin o dată pe lună, în medie, în 29 de țări OCDE în 2019.

Turcia, Italia și Grecia au avut cel mai mic număr de bețivi.

Bărbații sunt mai predispuși decât femeile la consumul excesiv de alcool

Datele arată că bărbații au fost mai predispuși decât femeile să raporteze consumul excesiv de alcool.

Bărbații din România, Danemarca și Luxemburg au fost cei mai mari consumatori de alcool în exces, în timp ce femeile din Danemarca și Regatul Unit au fost la egalitate ca fiind cele mai mari consumatoare de alcool în exces.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *