Bărbat reținut pentru că folosea iepuri vii ca să-și dreseze câinii de vânătoare

de | 9.01.2023 15:03 | Actualitate, Home

Un sucevean a fost reținut de poliție după ce a postat pe rețelele de socializare imagini în care arată cum folosește iepuri vii pentru a-și antrena câinii de vânătoare. După ce s-a întocmit dosarul penal, procurorul a decis continuarea anchetei cu suspectul sub control judiciar.

Citește și: DNA Pitești. Două persoane fizice și o firmă, trimise în judecată! Miza: o grămadă de bani nerambursabili

Poliția Suceava a transmis că în urma apariției pe o rețea de socializare a unor înregistrări din care reiese că un bărbat de 21 ani, din Zvoriștea, folosește animale vii pentru dresajul unor exemplare canine, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință”, potrivit News Bucovina VIDEO.

Citește și: Gonea cu 130 km la oră pe Frații Golești

În data de 6 ianuarie, în urma probatoriului realizat de Biroul Pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava s-a dispus măsura reținerii suspectului de 21 ani pentru o perioadă de 24 de ore. Polițiștii reamintesc faptul că „folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea” constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. Complementar, în cazul condamnării pentru o astfel de infracțiune, instanța poate dispune și interdicția de a deține animale pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 5 ani, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava.

.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *