Web Analytics

Bărbat din Rătești amendat cu 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei

de | 3.09.2021 18:23 | Actualitate

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate 18 acţiuni punctuale (dintre care 16 organizate independent de către poliţişti, una organizată cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.140 de persoane, precum și 125 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost verificate 87 de societăți comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 18 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.000 de lei, după cum urmează:

-17 sancţiuni, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-o sancţiune, în valoare de 5.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii carantinei/izolării. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Citeşte şi Bărbat din Vlădești amendat pentru furt de lemne

 

În ziua de 1 septembrie a.c., jandarmii argeșeni, care acționau sub coordonarea polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni, au stabilit că un bărbat de 36 de ani, din Rătești, nu a respectat măsura carantinei la adresa de domiciliu, ca urmare a revenirii dintr-o țară pentru care este impusă o astfel de măsură. Situația a fost comunicată la D.S.P. Argeș, care a dispus carantinarea instituționalizată.

Din verificările efectuate de polițiști în urma emiterii Dispoziției de carantinare, în seara zilei de 1 septembrie a.c., s-a stabilit că acesta se afla în afara localității, nerevenind la domiciliu până în dimineața zilei de 2 septembrie. Ca urmare, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Întrucât în urma verificărilor a rezultat că cel în cauză a părăsit adresa de carantinare, deși fusese înștiințat cu privire la măsura dispusă de D.S.P. Argeș, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul Penal. Bărbatul a fost introdus în carantină instituționalizată.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii