Web Analytics

Bărbat atacat de urs după ce s-a apropiat prea mult de animal să îl filmeze

de | 17.08.2021 09:31 | Actualitate

În ciuda repetatelor avertismente ale jandarmilor montani și a interdicțiilor legale, pe Transfăgărășan oamenii continuă să se apropie nepermis de mult de urșii care coboară din pădure la marginea drumului. Fie ca să-i hrănească, fie pentru a-i fotografia.

Este și cazul tânărului din imaginile filmate de un martor și date publicității astăzi. Bărbatul a coborât din mașină și, dovedind o inconștiență crasă, s-a apropiat foarte mult de un urs pentru a-l poza. Ursul s-a repezit la tânăr, tânăr care, încercând să se ferească, s-a dezechilibrat și a căzut. Marele noroc al bărbatului a fost că ursul s-a oprit și nu a mai continuat atacul.

CITESTE SI Urs cocoțat pe mașină la Valea lui Stan

Jandarmeria Argeș le recomandă încă o dată turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea.

Reamintim că, potrivit Hotărârii nr. 21 din 7.07.2020 a Consiliului Local Arefu, sunt considerate contravenții și amendate „fotografierea sau filmarea animalelor sălbatice aflate la o distanță mai mică de 20 de metri, precum și apropierea de acestea”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii