Web Analytics

Bani pentru lăcașurile de cult. Primăria Pitești sprijină bisericile

de | 14.04.2024 11:07 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Primăria Pitești a sprijinit financiar lăcașurile de cult din oraș. Sumele anuale au crescut din 2021, de la 200.000 de lei/an la 400.000 de lei/an, bani care au fost distribuiți pe baza proiectelor depuse de parohii.

Primarul Cristian Gentea a transmis că tocmai s-a încheiat, la sfârșitul acestei săptămâni, o nouă sesiune de depunere a proiectelor prin care parohiile Piteștiului solicită sprijin municipal.

„Am răspuns pozitiv, cu drag, la orice chemare a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și a vrednicilor ei preoți, străduindu-ne să sprijinim lăcașurile de cult din Pitești pe toate palierele care țin de administrația locală.

Pe de o parte, am contribuit și noi, comunitatea, la lucrările de gospodărire a acestor biserici cu sume anuale, care au crescut constant, din 2021 până în prezent.
Am pornit de la 200.000 de lei/an și am ajuns la 400.000 de lei/an, bani distribuiți pe baza proiectelor depuse de parohii.

Citește și 200 de sportivi s-au întrecut la gimnastică, în Pitești

În egală măsură – fie că vorbim despre atribuirea în folosință gratuită a unor terenuri necesare pentru construcția de lăcașuri sau de asigurarea infrastructurii de acces (așa cum am reușit, cel mai recent, asfaltarea drumului care duce la cimitirul parohial din Prundu) – căutăm permanent să ajutăm preoții piteșteni în misiunea lor de adevărată credință.

Am obținut o mare victorie prin preluarea în domeniul public al municipiului nostru a unei suprafețe de 6,6 hectare de teren în zona Calea Drăgășani, suprafață care ne permite extinderea cimitirului Sf. Gheorghe, pe lângă alte obiective de infrastructură.

Piteștiul contribuie anual – lucru mai puțin știut – la masa caldă pe care persoanele nevoiașe din oraș o primesc la Centrul Social-Cultural „Ghenadie Arhiereul”, centru născut din bucuria de a dărui a părinților ce slujesc în Biserica Sf. Ioan Botezătorul. Și aici am sporit contribuția municipalității de la an la an, pentru că au sporit și nevoile.

Comunitatea noastră este întemeiată pe credință, pe altruism, pe sprijin. Sunt mândru de ea, sunt mândru de Pitești!”, a transmis primarul Cristian Gentea.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *