Web Analytics
scris vineri, 30.06.2023

Bani în plus pentru angajații din Sănătate: între 500 și 1.000 de lei pentru gărzile medicilor

Guvernul a adoptat, vineri, un memorandum pentru deblocarea angajărilor în sistemul medical și o ordonanță de urgență pentru acordarea de bani în plus pentru angajații din Sănătate, potrivit G4Media. 

Bani în plus pentru angajații din Sănătate: între 500 și 1.000 de lei pentru gărzile medicilor

Medicii vor primi pentru gărzi sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei, asistenții medicali – 500 de lei plus maximum 300 de lei pentru activitatea din zilele libere și sărbători legale, iar celelalte categorii de personal – maximum 300 de lei pentru activitatea din zilele libere și sărbători legale, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Citește și: Șofer de 21 de ani, prins conducând cu 104 km/h la Pitești 

Ministerul Sănătății a precizat că, potrivit memorandumului adoptat, circa 4.000 de posturi vacante vor putea fi ocupate prin concurs în unitățile sanitare subordonate ministerului, în perioada următoare. Urmează ca Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației să inițieze memorandumul pentru ocuparea posturilor din unitățile sanitare aflate în subordinea autorităților locale.

Deciziile Guvernului vin după ce sindicaliștii din sănătate au declanșat acțiuni de protest și au amenințat cu intrarea în grevă generală din 27 iulie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *