Web Analytics

Bani de la stat pentru tinerii fără un loc de muncă

de | 15.01.2022 10:04 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Bugetul alocat programului de sprijin al tinerilor șomeri fără studii și fără experiență profesională, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, care locuiesc la periferie, s-a dublat, ajungând, în prezent, la 25.000 de euro. Cu această sumă, tinerii fără loc de muncă îşi vor putea deschide propria afacere.

Schema se aplică începând cu data de 10 ianuarie 2022 până la finalul acestui an, dar tinerii nu vor primi banii în mână, ci vor intra în posesia lor prin intermediul unor terţi şi abia în 2023. În prima etapă, terții vor trebui să depună proiecte la stat pentru a obține finanțare. În a doua etapă, tinerii pot ajunge la suma de 25.000 de euro pentru noua afacere. În acest proiect sunt introduse ONG-urile, sindicate sau mai multe întreprinderi.
Tinerii trebuie să dovedească că sunt șomeri, că au vârsta între 16 și 29 de ani, că locuiesc în zonele rurale sau că aparțin minorității rome.

CITEŞTE ŞI: Examinatori din Vâlcea la examenul de permis auto, în Argeș

Aceștia vor prezenta un plan de afaceri și vor semna cu acești terți pentru a beneficia de o anumită sumă. O altă regulă pe care tinerii trebuie să o bifeze este faptul că afacerea va trebui desfăşurată în mediul rural, iar sediul să fie în zona respectivă pentru o perioadă de minimum 6 luni. Aceștia trebuie să aibă reședința în localitatea în care vor deschide compania.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii