Web Analytics

Bănci vizate de ancheta Consiliului Concurenței. Toate sunt suspectate de o înțelegere de tip cartel

de | 11.09.2023 21:49 | Actualitate, Economie, Home

Băncile sunt vizate de o nouă anchetă de amploare. Inspectorii Consiliului Concurenței au descins în sediile a 10 bănci comerciale din țară, la Biroul de Credit, dar și la Asociația Română a Băncilor, notează știrileprotv.ro.

Toate sunt suspectate de o înțelegere de tip cartel, în ceea ce privește scorul pe care un client îl primește atunci când solicită un împrumut. O altă investigație a început toamna trecută și vizează principalele bănci din România care sunt suspectate că ar fi distorsionat modul de stabilire al indicelui ROBOR.

Citește și: Casa de Pensii Argeș. 169 de bilete la băi, cu plecare pe 27-30 septembrie

Inspectorii Consiliului Concurenței au fost în control și au adunat probe ca să demonstreze o posibilă înțelegere anticoncurențială între bănci. Au fost verificate computere, e-mailuri, dar și telefonele bancherilor.

Controalele au fost făcute la cele mai active bănci din România și au durat o zi întreagă. Mai mult, au fost vizate și alte două instituții, Asociația Română a Băncilor și Biroul de Credit, cea din urmă fiind suspectată că ar limita accesul clienților la produsele și serviciile de creditare bancară printr-o serie de acțiuni legate de stabilirea și aplicarea scorului FICO, adică nivelul de risc ca un client să nu își plăteasca ratele.

Băncile inspectate: 

Alpha Bank Romania S.A. 
CEC Bank S.A. 
Garanti Bank S.A.
Raiffeisen Bank România S.A
ING Bank N.V. Amsterdam 
sucursala București, Banca Transilvania S.A.
Banca Comercială Română S.A
BRD – Groupe Société Générale S.A.
Credit Europe Bank (Romania) S.A.
First Bank S.A.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *