Web Analytics
scris marți, 31.10.2023

Banca românească First Bank a fost cumpărată de grupul italian Intesa

First Bank va fi preluată de grupul bancar italian Intesa Sanpaolo SpA care intenționează să-și extindă prezența în România. Informația a fost confirmată de grupul bancar italian care nu a dat detalii despre valoarea tranzacției. Oficialii Intesa Sanpaolo SpA au precizat că au semnat un acord de preluare a First Bank, fără a dezvălui termenii financiari.

Banca românească First Bank a fost cumpărată de grupul italian Intesa

Citește și: Tânăr prins cu droguri la examenul auto


First Bank va fi preluată de grupul italian Intesa Sanpaolo SpA. Aceștia intenționează să-și extindă prezența pe piața bancară din România. Astfel, achiziția a fost confirmată de oficialii italieni, fără să dea alte detalii. Oficial, a fost semnat un acord de preluare, după mai multe luni de negociere. Într-un comunicat de presă, grupul bancar italian a precizat că s-a semnat acordul de preluare pentru First Bank, dar nu a dezvăluit termenii financiari ai tranzacţiei.

Citește și: Fără prime de Crăciun sau al 13-lea salariu pentru bugetari în acest an


Conform unei surse, Intesa ar fi plătit 130 de milioane de euro pentru First Bank. Suma este considerată sub valoarea contabilă a activelor instituției financiar-bancare. Intesa Sanpaolo este cea mai mare bancă italiană, dar are o prezență destul de discretă în România. Conducerea băncii pare că și-a schimbat strategia și caută să facă mai multe achiziții în țări cheie din Europa și din bazinul Mediteranei. Iar după preluare, grupul italian va căuta să-și comsolideze activitățile de bază în România.
Subsidiara Intesa din România are active de aproximativ 1,5 miliarde de euro. Banca deservește peste 60.000 de clienţi. Iar după această achiziție prezenţa Intesa în România se va dubla. Pe de altă parte, First Bank oferă o gamă largă de produse şi servicii bancare pentru clienţii de retail, IMM-uri şi coporate. First Bank este deținut de fondul JC Flowers care a cumpărat banca de la grupul elen Piraeus Bank în 2018. Un an mai târziu fondul a preluat şi rivala Leumi Bank, care a fost încorporată în această marcă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *