După modelul european, elevii din România vor avea o probă de matematică sau de „științe” la bacalaureat, indiferent de profil.
Cei care vor intra în clasa a IX-a în anul școlar următor vor regăsi aceste materii din profilul real patru ani mai târziu, în examenul de BAC, inclusiv matematica. Dacă nu învață intensiv această materie, vor susține un test scris care să le verifice noțiunile de bază.
Citește și: Rămas fără viceprimărie, Gelu Tofan s-a întors la AVAS, dar e tot în reverie…
Matematica reprezintă în momentul de față o probă la bacalaureat doar pentru elevii de la profilul real – cu grad de dificultate diferit în funcție de specializarea clasei. Noile legi ale Educației vor schimba acest aspect.
Elevii care vor intra în clasa a IX-a în anul școlar 2025-2026, potrivit noii legi a învățământului preuniversitar, vor susține în clasa a XII-a un bacalaureat diferit. Și elevii de la profilul uman vor susține o probă obligatorie la matematică, biologie, chimie sau fizică. Examenul va fi scris și va evalua competențele de bază ale elevilor.
Matematica, spun profesorii, influențează pozitiv pe termen lung gândirea elevilor. Iar noțiuni de bază, predate după metode actuale, nu pot decât să îi ajute în viața de adult.
Citește și: Agenţia Naţională Antidrog se desfiinţează
0 Comentarii