Web Analytics

BACALAUREAT 2020. Rezultatele vor fi publicate astăzi

de | 30.06.2020 09:56 | Actualitate

​Primele rezultate la Bacalaureat 2020 vor fi publicate marţi, 30 iunie, până la ora 12.00. Notele la BAC 2020 vor fi afișate la avizierele liceelor și pe bacalaureat.edu.ro . La fel cum s-a întâmplat și la Evaluarea Națională 2020, numele candidaților la bacalaureat vor fi anonimizate.

Ministerul Educaţiei va publica rezultatele la BAC cu anonimizarea numelui şi a prenumelui, după ce candidații au primit un cod unic. Anonimizarea rezultatelor la examenele naționale este o premieră în România, fiind luată ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea
  • obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise;

Contestaţiile notelor la bacalaureat 2020 pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, marţi, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi miercuri, între orele 8,00 – 12,00.

În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale la BAC 2020, după contestaţii, vor fi anunţate duminică, 5 iulie.
Săptămâna trecută, absolvenţii claselor a XII-a și a XIII-a au susţinut probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2020. Un număr de 134.831 de candidaţi au fost prezenţi, luni, la proba la Limba şi literatura română. Marţi, 6.399 de candidaţi au fost prezenţi la proba scrisă de limba şi literatura maternă, la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, care a avut loc miercuri, s-au prezentat 138.104 candidaţi, iar 137.340 de candidaţi au susţinut joi ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – proba la alegere a profilului şi specializării, potrivit Ministerului Educației.
În acest an, în contextul epidemiei de coronavirus, se va organiza o sesiune specială de bacalaureat pentru elevii care au probleme medicale. La sesiunea specială de BAC 2020 vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis (37,3), au fost în izolare, în carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii