Web Analytics

Avocatul Sorescu: „Clientul meu a fost bătut cu bestialitate în penitenciar. Ştiu şi cine sunt autorii omorului”

de | 15.03.2018 12:24 | Actualitate

20 florentin sorescu omul# Moartea autorului triplei crime de la Stoeneşti, învăluită în mister. Dosarul, mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş

La mai bine de două luni de la moartea în Penitenciarul Colibași a lui Laurenţiu Durleci, tânărul care în primăvara anului 2016 a înjunghiat-o mortal pe fosta sa concubină, Laurenţia Durleci (17 ani), pe tatăl acesteia, Filip Tinca (37 ani), şi pe bunicul fetei, Paul Durleci (57 ani), încă nu  au fost făcute publice cauzele morții. Necropsia a arătat că bărbatul a murit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii, dar nu s-a putut stabili ce anume a provocat-o. Rezultatele examenului toxicologic solicitat de anchetatori la IML, care ar trebui să arăte dacă este vorba de ingerarea unei substanțe otrăvitoare sau de altceva, întârzie să apară. Indiferent ce va arăta  acest raport, rămân de stabilit circumstanţele morţii bărbatului.  Florentin Sorescu (foto), avocatul lui Laurenţiu Durleci şi respectiv al fratelui şi tatălui autorului triplei crime de la Stoeneşti (achitaţi, pe fond, în acelaşi dosar), e convins că tânărul a fost bătut cu bestialitate în penitenciar şi că întârzierea raportului nu e întâmplătoare.

Părinţii lui Laurenţiu Durleci au bănuit încă de când Laurenţiu Durleci a fost dus de la Spitalul Penitenciar Colibași la Spitalul Judeţean că fiul lor a fost bătut în puşcărie şi lăsat să agonizeze, mai ales că medicii le-au spus că tânărul a fost adus prea târziu la spital. Încă de la început, avocatul lui Laurenţiu Durleci a considerat că în cazul morţii clientului său ar fi vorba de mai mulţi factori conjugaţi, inclusiv lovituri administrate în locuri în care nu rămân urme. Acum, Florentin Sorescu are şi dovezi în acest sens.
„Au trecut mai bine de două luni şi încă nu avem un răspuns privind moartea clientului meu, Durleci Pavel Laurențiu. Mi-a devenit însă din ce în ce mai clar motivul întârzierii raportului de necropsie: clientul meu a fost bătut cu bestialitate în penitenciar după ce tatăl și fratele său au fost eliberați”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Florentin Sorescu, avocatul familiei Durleci.

„Niște mascați s-au transformat din oameni în neoameni, crezând în mintea lor că fac justiție divină”

Avocatul Florentin Sorescu spune că va depune plângere împotriva a doi dintre gardienii Penitenciarului Colibași.
„Am deja martori care atestă acest lucru. Știu și cine sunt autorii, și anume niște mascați, care s-au transformat din oameni în neoameni, crezând în mintea lor că fac justiție divină.
Și cum mi se pare inacceptabil să știu că s-au întâmplat (și probabil se întâmplă în continuare) aceste lucruri, nu pot să închid ochii, devenind copărtaș. Voi formula plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de omor.  A venit timpul ca măștile să cadă și bestiile să fie duse acolo unde le este locul”, a mai precizat Florentin Sorescu.

Dosarul, mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș

De la Poliție, dosarul a fost transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Prim-procurorul Marius Ștefan spune că abia după sosirea rezultatelor analizelor toxicologice se va putea stabili cauza decesului, dar precizează că pe trupul lui Laurențiu Durleci n-au existat urme vizibile de violență fizică.
 „Dosarul a fost preluat de noi, întrucât dosarul inițial în care a fost cercetat pentru omor s-a aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. N-avem urme de violență exterioară. Așteptăm acele rezultate ale analizelor toxicologice pentru a stabili cauza morții. Cum nu există aceste rezultate, nu pot să fac vreo afirmație cu privire la împrejurările în care a survenit decesul. Ne vom lămuri când vom primi rezultatul acelor analize toxicologice… De obicei, la Institutul «Mina Minovici», analizele durează.  Nu e ceva neobișnuit că nu au sosit până în acest moment”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Marius Ştefan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Cum şi-a găsit sfârşitul triplul asasin

Reamintim că Laurenţiu Durleci a murit la sfârşitul lunii decembrie 2017, la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde a fost dus de urgenţă din Spitalul Penitenciar Colibaşi (aici fiind internat pentru probleme psihice), după o înrăutăţire a stării sale de sănătate, pe care, iniţial, multă lume a pus-o pe seama unei posibile tentative de suicid.
Mama lui Laurenţiu Durleci a relatat despre mărturisirile făcute de fiul său, la vorbitor, cu ceva timp înainte de a muri, potrivit cărora în celulă ar fi intrat peste el, de mai multe ori, „urşii” (gardieni mascați, după părerea părinților și a avocatului) şi l-ar fi bătut. Femeia a intrat la bănuieli şi după ce a auzit dialogurile purtate cu medicii de la Urgenţele Spitalului Judeţean, potrivit cărora tânărul ar fi fost adus prea târziu ca să mai poată fi salvat. De altfel, potrivit mamei, medicii i-ar fi apostrofat inclusiv pe gardienii de la Colibaşi care au rămas să-l păzească pe deţinut în perioada internării, pe motiv că au intervenit tardiv.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii